Με 23 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στις 16:00.
Την ίδια μέρα, μια ώρα νωρίτερα, στις 15:00, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος και τα μέλη του Σώματος, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Δελιβάνη, θα τιμήσουν: 
-τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Βλαχίας, στη πόλη Ταργκοβίστε κ. Ίον Κουκούι 
-τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου της Βλαχίας, στη πόλη Ταργκοβίστε κ. Ίον Στεγκαρόιου 
για την προώθηση της επιστημονικής συνεργασίας και της σύσφιξης σχέσεων εποικοδομητικής φιλίας μεταξύ της πόλης της Θεσσαλονίκης και της πόλης Targoviste της Ρουμανίας. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες στους δύο Ρουμάνους Πανεπιστημιακούς για την προώθηση της Ελληνορουμανικής φιλίας στο χώρο των γραμμάτων. 
Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν και θα μιλήσουν για την προσφορά των δύο Πανεπιστημιακών, εκτός από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, πρ. Πρύτανης, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Πρόεδρος του Ιδρύματος Δελιβάνη, ο Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου, Γενικός Γραμματέας Μακεδονίας-Θράκης και οι δύο τιμώμενοι.