Παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν οι συμβασιούχοι της καθαριότητας. Μετά την χθεσινή άρνηση της διοίκησης του δήμου να τους παραχωρηθεί παρέκταση ώστε να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά τους μέτρα στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι αναφέρουν με ανακοίνωσή τους ότι "είναι ανήθικο να μην δείχνει ισονομία ως προς τους συμβασιούχους και ενώ απλόχερα τους προηγούμενους από εμάς συμβασιούχους τους βοήθησε και τους παραχώρησε παρέκταση, σε μας να την αρνείται προδικάζοντας αποφάσεις δικαστηρίου". 
"Είναι αστείο το επιχείρημα ότι αν δικαστούμε στην Αθήνα θα κερδίσουμε τα ασφαλιστικά μέτρα, πετώντας, παράλληλα, λάσπη κατά του δικηγόρου που μας εκπροσωπεί υποστηρίζοντας ότι στήνει δικαστικά κυκλώματα" αναφέρει σε ανακοίνωση της η επιτροπή συμβασιούχων 8μηνης διάρκειας (Μάρτιος 2011) του δήμου Θεσσαλονίκης. 
Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι είναι αναφέρετο δικαίωμα κάθε εργαζομένου και κάθε πολίτη να επιλέγει από ποιον δικαστή και από ποιον δικηγόρο θα εκπροσωπηθεί. 
Σημειώνεται ότι μετά τους χθεσινούς υπαινιγμούς του Γ. Μπουτάρη κατά του δικηγόρου των συμβασιούχων, ο δεύτερος κατέθεσε εξώδικο με το οποίο ζητεί από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να ανακαλέσει τους ισχυρισμούς του.