Την ανάγκη να συνεχιστεί το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", υπογραμμίζει ο δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, ειδικά στις δύσκολες -οικονομικά- συνθήκες. Μάλιστα, αποφασίστηκε να στελεχωθεί η υπηρεσία στο δήμο με τους ίδιους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει. Συγκεκριμένα, τo Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, κατά την τακτική συνεδρίασή του στις 7 Νοεμβρίου , έλαβε τις εξής αποφάσεις: >>>

Α. Στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και στηρίζει τα δίκαια και εύλογα αιτήματά τους για σταθερή και μόνιμη χρηματοδότηση της συγκεκριμένης δομής, ώστε οι εργαζόμενοι να πληρώνονται κάθε μήνα και οι δαπάνες να είναι εξασφαλισμένες. Να γίνει στελέχωση της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας χωρίς επαναπροκήρυξη, με το προσωπικό που είναι έμπειρο, εξειδικευμένο και ήδη υπηρετεί. Πρώτιστη όμως ανάγκη είναι να διασφαλισθεί η συνέχιση του προγράμματος και μετά την 31.12.2011 με εξασφάλιση της χρηματοδότησής του από 1.1.2012. Καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών να ενεργήσει άμεσα ώστε να διασφαλισθούν τα παραπάνω.
Β. Με αφορμή την αποστολή των λογαριασμών της ΔΕΗ προς τους κατοίκους του δήμου, στους οποίους περιλαμβάνεται και το ειδικό τέλος ακινήτου (χαράτσι), το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τα εξής:
(α) Να γίνει με κυβερνητική παρέμβαση άμεση μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ. Είναι αδιανόητο, ενώ γίνονται μειώσεις μισθών, συντάξεων αλλά και επιβάλλεται στους πολίτες μεγάλη φορολογία, οι ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ, Φυσικό Αέριο) να μην μειώνουν τις τιμές τους.
(β) Να καταργηθεί θεσμικά (νομοθετικά) γιατί είναι άδικος φόρος. Οι κάτοικοι της περιοχής του δήμου μας αδυνατούν να πληρώσουν το συγκεκριμένο χαράτσι.
(γ) Καλεί όσους πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι, να προβαίνουν σε πληρωμή μόνον του ποσού που αναλογεί στην ΔΕΗ (αφαιρείται από το συνολικό ποσό του λογαριασμού το ποσό του ειδικού τέλους ακινήτου). Η πληρωμή αυτή μπορεί να γίνει σε καταστήματα τραπεζών που έχουν μηχανήματα ΑΤΜ. Μετά την πληρωμή του ποσού που αναλογεί στη ΔΕΗ κρατήστε τη σχετική απόδειξη. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310 729618, 2310 729608, 2310 729602.
(δ) Καλεί τη ΔΕΗ να μην προβαίνει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης.
(ε) Ο Δήμος θα σταθεί με κάθε νόμιμο τρόπο στο πλευρό κάθε πολίτη που αδυνατεί να πληρώσει το χαράτσι και επιχειρείται η διακοπή της ηλεκτροδότησής του.