Μελέτη που έγινε σε δείγμα 20.000 γυναικών στις ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δύο ή περισσότερες μερίδες φρούτων καθημερινά μειώνουν την πιθανότητα διάγνωσης ινομυωμάτων, σύμφωνα με άρθρο του επιστημονικού εντύπου American Journal of Clinical Nutrition. Τα ινομυώματα, οι συνηθέστεροι καλοήθεις όγκοι της μήτρας, δεν είναι πάντοτε συμπτωματικά, αλλά μπορούν να είναι επώδυνα ή να προκαλούν παράταση της εμμηνορρυσίας. Επίσης, μπορούν με την πάροδο του χρόνου να αυξηθούν και δεν είναι λίγες οι φορές που προκαλούν επιπλοκές στην εγκυμοσύνη και την γενικότερη αναπαραγωγή ικανότητα της γυναίκας.
Σύμφωνα με τα συλλεχθέντα στοιχεία, το 29% των 23.000 γυναικών ανέφερε μια νέα περίπτωση ινομυώματος την περίοδο 1997-2009.
Οι γυναίκες που είχαν δηλώσει ότι έτρωγαν τουλάχιστον τέσσερις μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά είχαν 10% λιγότερες πιθανότητες να έχουν ινομυώματα, συγκριτικά με εκείνες που έτρωγαν μόλις μια μερίδα. Όταν τα φρούτα και τα λαχανικά αναλύθηκαν ξεχωριστά, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι όσο περισσότερα φρούτα έτρωγαν οι γυναίκες τόσο μικρότερος ο κίνδυνος ινομυωμάτων, ενώ το ίδιο δεν ίσχυε για τα λαχανικά.
Οι γυναίκες που έτρωγαν δύο ή περισσότερες μερίδες φρούτων καθημερινά, είχαν 11% μικρότερο κίνδυνο να έχουν εκδηλώσει ινομυώματα, συγκριτικά με αυτές που έτρωγαν λιγότερες από δύο μερίδες την εβδομάδα.