Με μια λιγόλογη προκήρυξη, γραμμένη σε… greeklish και δημοσιευμένη σε γνωστό ιστότοπο, μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, οι “Ανυπόταχτοι Εξτρεμιστές”, αναλαμβάνουν την ευθύνη για δυο επιθέσεις με γκαζάκια στη Θεσσαλονίκη: Για >>>

την επίθεση στον Ιερό Ναό Παναγίας Αχειροποιήτου στις 29 Οκτωβρίου και σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στις 14 του ίδιου μήνα.

Στην προκήρυξη οι τραπεζίτες χαρακτηρίζονται “οι τοκογλύφοι του σήμερα” και η επίθεση στο υποκατάστημα της τράπεζας δικαιολογείται με το επιχείρημα ότι “οι τράπεζες ευθύνονται για ένα πολύ μεγάλο μέρος της κρίσης”.

Όσο για την επίθεση στην Αχειροποίητο, στην προκήρυξη αναφέρεται ότι “οι εκκλησίες αποτελούν μια μεγάλη κερδοσκοπική επιχείρηση”.

Και οι δύο επιθέσεις αφιερώνονται στον κρατούμενο αναρχικό Παν. Μασούρα, στην Επαναστατική Ομάδα Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και “σε όλους τους πολιτικούς κρατουμένους”. Τα μέλη των “Ανυπότακτων Εξτρεμιστών” εκφράζουν “σεβασμό”
σε όσους “μέσα στις φυλακές κρατάνε αξιοπρεπή και δυναμική στάση”.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, η φρασεολογία της ηλεκτρονικής προκήρυξης “δεν πείθει”, αλλά εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.