Σήμα κινδύνου εκπέμπει το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ που φέτος συμπληρώνει 28 χρόνια δράσης παρέχοντας υπηρεσίες απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης για ενήλικες χρήστες ουσιών και οικογένειες, όμως καλείται να συνεχίζει το έργο του με λιγότερα χρήματα σε μια περίοδο που ολοένα και περισσότερα άτομα προσφεύγουν σε καταχρήσεις. >>>

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα χρηματοδότησης. Ο προϋπολογισμός ήταν στα 23 εκατ. ευρώ και μέχρι αυτή τη στιγμή έχουμε πάρει τα 13 εκατ. ενώ υπάρχει υπόσχεση για ακόμη 5 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι μπαίνει σε κίνδυνο η λειτουργία του, σε συνδυασμό με το ότι λόγω της οικονομικής κρίσης θα υπάρξει μια έξαρση σε καταχρήσεις αλκοόλ, τζόγου κλπ και συνεπώς περισσότερα άτομα θα χρειάζονται τη βοήθειά μας», δήλωσε ο υπεύθυνος του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ κ. Βασίλης Καλαμπαλίκης.

Όπως εξήγησε τη στιγμή που πολλές οικογένειες αγωνιούν για τα προς το ζην η αντιμετώπιση προβλημάτων όπως πχ του τζόγου θα θεωρείται πολυτέλεια.

Για τον επόμενο χρόνο δεν γνωρίζουν τι θα γίνει αναφορικά με το θέμα της χρηματοδότησης. Πάντως ο υπεύθυνος του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ σημείωσε ότι αν δεν έρθουν τα χρήματα που περιμένουν θα υπάρξουν προβλήματα στις πληρωμές προμηθευτών κλπ.