Αλλοδαποί απήγαγαν 28χρονο ομοεθνή τους, στη Θεσσαλονίκη και ζητούσαν, για λύτρα, 3.500 ευρώ! >>>

 

Η τριμελής σπείρα των αλλοδαπών απαγωγέων εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθροδιακίνησης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις δράστες, ηλικίας 30, 23 και 26 ετών, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία  για «σύσταση και συμμορία», «επικίνδυνη σωματική βλάβη», «αρπαγή» και «εκβίαση».

Οι δράστες, με τη βοήθεια κι άλλων αλλοδαπών, οι οποίοι αναζητούντται, απήγαγαν τον 28χρονο στις 22 Οκτωβρίου 2011, Τον οδήγησαν σε διαμέρισμα στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπου τον κρατούσαν αιχμάλωτο και τον εκβίαζαν, άλλοτε με απειλές εναντίον της ζωής του και άλλοτε με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας, για να πάρουν 3.500 ευρώ.

Μια βδομάδα μετά την απαγωγή, στις 28 Οκτωβρίου 2011, ο πατέρας του 28χρονου συγκέντρωσε και κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό ενός εκ των δραστών, 1.810 ευρώ. Ακολούθησε επικοινωνία με τους απαγωγείς και νέα παζάρια, αλλά ο πατέρας του απαχθέντος τους έπεισε ότι δεν μπορούσε να βρει άλλα χρήματα.

Έτσι, στις 4 Νοεμβρίου 2011, οι απαγωγείς απελευθέρωσαν τον 28χρονο, στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Θεσσαλονίκης. Αρχικά, ο νεαρός αλλοδαπός ήθελε, απλά, να ξεχάσει το γεγονός. Μετά, όμως, από προτροπή και επιμονή της οικογένειάς του, αποφάσισε να καταγγείλει το γεγονός.

Με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι οι αστυνομικοί, έφθασαν στη σύλληψη των τριών δραστών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κι εναντίον τους ασκήθηκαν διώξεις κακουργηματικής μορφής.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση.