Έκκληση για άμεση λειτουργία του ξενώνα καρκινοπαθών στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, κάνει η Ομοσπονδία Καρκινοπαθών Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.). Μάλιστα τα μέλη της ομοσπονδίας μετά τις πληροφορίες πως η λειτουργία του ξενώνα ανετέθη στο >>>

Θεαγένειο αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και κατανοώντας την κακή οικονομική κατάσταση, προτείνουν τα έξοδα λειτουργίας του ξενώνα να παρέχονται από τα χρήματα που συγκεντρώνει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία από τον έρανο που πραγματοποιεί για τους καρκινοπαθείς που ούτως ή άλλως δίνουν οι Έλληνες για τους καρκινοπαθείς.

Η πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. Περσεφόνη Μήττα εμφανίζεται αγανακτισμένη από την κωλυσιεργία της πολιτείας και απειλεί με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αν δεν λειτουργήσει άμεσα ο ξενώνας Θεσσαλονίκης. «Μήπως η παράταση της μη λειτουργίας των ξενώνων Θεσσαλονίκης και Αθηνών εξυπηρετεί αλλότρια οικονομικά συμφέροντα; Διότι ενώ μπορούν να λειτουργήσουν με λιγότερα έξοδα όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, κάνοντας την απαραίτητη για την εποχή μας οικονομία, έχουμε παραδείγματα όπου ασθενείς φιλοξενούνται σε ιδιωτικές κλινικές με οικονομική επιβάρυνση των ήδη ευρισκομένων σε τραγική κατάσταση ασφαλιστικών ταμείων. Συγκεκριμένα η λειτουργία των ξενώνων απαιτεί ελάχιστο προσωπικό, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες και όχι ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό γιατί δεν χρειάζονται» δήλωσε η κα Μήττα, τονίζοντας ότι επειδή ο κόμπος έφθανε στο χτένι η ομοσπονδία καρκινοπαθών Ελλάδος δηλώνει ότι πλέον δεν παρακαλεί, αλλά απαιτεί την άμεση λειτουργία του ξενώνα Θεσσαλονίκης.