Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Αμέσως μετά, με μια σύντομη δήλωσή του, ο πρωθυπουργός δεν έδωσε το παραμικρό στοιχείο για το τι έχει στο μυαλό του για το μέλλον της χώρας:

 

“Χθες η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. Σήμερα ήρθα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του καταθέσω την πρόθεσή μου να συμβάλω καθοριστικά στη δημιουργία μιας κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας, με βασικό στόχο την ψήφιση των νομοσχεδίων και την εφαρμογή όποιων βημάτων χρειάζονται που απορρέουν από τις ιστορικές αποφάσεις της 26 Οκτωβρίου. Είναι προϋπόθεση για την παραμονή μας στο ευρώ. Είναι τόσο σημαντικές αυτές οι στιγμές. Για τη δημιουργία αυτής της ευρύτατης συνεργασίας, στο σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν οι απαραίτητες διεργασίες και επαφές”.

Με τη δήλωση αυτή ο πρωθυπουργός δεν όρισε προθεσμίες. Κι όμως, η οποιαδήποτε συναίνεση θα έπρεπε να ΄χει επιτευχθεί… χθες. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν ξεκαθάρισε αν σε αυτήν την κυβέρνηση “ευρύτατης συνεργασίας”, όπως την ονόμασε, θα συμμετάσχει και ο ίδιος. Ούτε, όμως, καθορίστηκε η διάρκεια… ζωής της κυβέρνησης αυτής.

Με τον τρόπο αυτό έμειναν ξεκρέμαστοι και ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, χθες, είχε σπεύσει να ορίσει τη ζωή της νέας κυβέρνησης ως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2012.

Την ίδια στιγμή, τα mainstream media, προσπαθούν να πείσουν ότι αυτός που βρίσκεται σε δύσκολη θέση είναι ο Αντώνης Σαμαράς, παρά το ότι από την πρώτη στιγμή η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας ήταν αντιμνημονιακή. Αν έχει κάποια δυσκολία ο κ. Σαμαράς, αυτή είναι μάλλον για να κάνει… κωλοτούμπα και να ενδώσει, παρά να παραμείνει στη γραμμή που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή.