«Δεν είμαι γαντζωμένος στην καρέκλα μου, δεν με ενδιαφέρει να επανεκλέγω, μόνο να σώσουμε την πατρίδα, ας κάτσουμε να συζητήσουμε κ. Σαμαρά». Αυτή ήταν η πρόταση που τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός και κέρδισε εντυπώσεις.

Αφού χαιρέτισε και πάλι την πρόθεση της ΝΔ να ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, επισημαίνοντας πως «έγινε ένα μεγάλο πολιτικό βήμα» σημείωσε πως η πρόταση του Αντ. Σαμαρά για συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης που θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση και μετά θα διεξαγάγει εκλογές πρέπει να συζητηθεί. «Ας συζητηθούν όλα, εξ ουρανού θα έπεφτε έτσι η κυβέρνηση; Είναι υπεύθυνο αυτό; Ή υπήρχε κάποια κυβέρνηση που περίμενε;» συνέχισε και πρόσθεσε: «Δεν απέκλεισα κανένα θέμα από τη συζήτηση ... Να αρχίσουν άμεσα οι συζητήσεις για τη συγκρότηση ενός σχήματος ευρύτερα αποδεκτού, ικανού, που να υπηρετεί τις εθνικές ανάγκες και αφού έχουμε διασφαλίσει την ομαλή πορεία της χώρας την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης να πάμε σε εκλογές» πρόσθεσε.
Καταλήγοντας κάλεσε τον κ. Σαμαρά «ακόμα και τώρα να επανεξετάσει τη θέση του». «Τον καλώ να επανέλθει στην αίθουσα, τον καλώ να πάρει μέρος στη συζήτηση» υπογράμμισε.
Πηγή : www.difernews.gr