Δεν είναι μόνο οι ελεγκτές της Τρόικας που αναμένονται μέσα στην εβδομάδα για να τεστάρουν την πρόοδο του προγράμματος που εφαρμόζεται για την ελληνική οικονομία, από την πορεία του οποίου εξαρτάται η έγκριση για την εκταμίευση της 6ης δόσης. Είναι και ο πολύς κ. Ράιχενμπαχ με την Task Force του, ο οποίος θα βρεθεί στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες, προσγειώνοντας απότομα και τους νέους υπουργούς της κυβέρνησης - αφου λογικά οι παλαιοί γνωρίζουν τι γίνεται. 
Τι γίνεται, λοιπόν; Πολύ απλά, όλα είναι ακόμη στον αέρα για την έκτη δόση, με τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας να υπαρκούν το πολύ έως τα μέσα Δεκεμβρίου και με Βερολίνο και Παρίσι να επιμένουν ότι αν δεν δουν άμεσα βήματα από την Αθήνα στην κατεύθυνση της εφαρμογής των αποφάσεων της 26ης -27ης Οκτωβρίου, η έκτη δόση δεν θα έρθει και η χώρα μας θα χρεοκοπήσει.
Το κλίμα αυτό ήταν ξεκάθαρο που είχε με την καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόεδρο Σαρκοζί ο νέος πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος στη διάρκεια του σαββατοκύριακού συνομίλησε τηλεφωνικά και με τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Χοσέ Μπαρόζο, Χέρμαν βαν Ρομπέι, δηλαδή ...με όλο τον καλό τον κόσμο.
Με δεδομένο ότι στο μέτωπο της οικονομίας οι πιέσεις είναι ασφυκτικές, ο κ. Παπαδήμος είχε το μεσημέρι του Σαββάτου συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, αναμένεται να ξεκινήσει προσωπικές επαφές στις Βρυξέλλες, ίσως και σε Βερολίνο και Παρίσι.
Όλα αυτά καθώς παράλληλα θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα το νέο πρόγραμμα αυξημένης συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, στη βάση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής, στο οποίο προβλέπεται και γενναίο haircut της τάξης του 50% στο συνολικό χρέος της χώρας.