Η Αδελφότητα Κομοτηναίων «Η Ροδόπη» διοργανώνει εκδήλωση με στόχο την παρουσίαση του βιβλίου «Ιδού, η Ροδόπη μας» του Κομοτηναίου συγγραφέα Τέλη Κελεσίδη.
Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 19.00 στην αίθουσα της θρακικής Εστίας (Πλ.Ναυαρίνου 18, Θεσσαλονίκη) με ομιλητές τον ίδιο τον συγγραφέα και τους κ.κ. Σοφία Μενελεσίδου, φιλόλογο, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κομοτηνής, Αντώνη Μιμερίνη, διαφημιστή, εκδότη και Κέλλυ Μιμηκοπούλου, οικονομολόγο, σύμβουλο επικοινωνίας.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Τέλης Κελεσίδης, γεννήθηκε το 1965 στην Κομοτηνή. 
Σπούδασε δημοσιογραφία (ΕΚΕΣ) στη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης και της Κομοτηνής καθώς και στα γραφεία Τύπου του Δήμου Σαππών και της Νομαρχίας Ροδόπης. Ακόμη, εργάστηκε ως επιμελητής των εκδόσεων της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κομοτηνής και αρθρογραφεί σε τοπική εφημερίδα.
Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βόρειας Ελλάδας.
Έχει εκδώσει το πρώτο του προσωπικό βιβλίο, με τίτλο ΄΄ Ιδού, η Ροδόπη μας΄΄ (Εκδόσεις ΑΛΦάΒΗΤΟ) το οποίο έχει κάνει ήδη δύο εκδόσεις. Η έκδοση αυτή, ένα δοκίμιο 280 σελίδων, αναφέρεται στην καταγραφή των οικισμών και των 2.500 περίπου τοπωνυμίων του Νομού Ροδόπης και περιέχει καταγραφές για την αναφορά αυτών, με την Ελληνική, την Τουρκική, την Βουλγάρικη, την Αρμενική, την Πομάκικη, την Ποντιακή γλώσσα ή την ντοπιολαλιά της κάθε περιοχής. Η σημαντικότητα της έκδοσης αυτής, επαινέθηκε από καθηγητές Πανεπιστημίου της περιοχής (βιβλιογραφείται πλέον σε διδακτορικά και λαογραφικές έρευνες) και από τα ΜΜΕ απ΄ όπου πήρε πολύ καλές κριτικές.
Δίδαξε σε σεμινάρια Ραδιοφωνίας που οργάνωσε στο παρελθόν το Δημοτικό Ραδιόφωνο Γιαννιτσών, Δημοσιογραφίας που οργάνωσε ο Δήμος Κομοτηνής, η Υπερνομαρχία Ροδόπης - Έβρου και το Πολυκλαδικό Λύκειο Κομοτηνής και Πολιτιστικών Εμψυχωτών που οργάνωσε ο Δήμος Σαππών.
Είναι ο δημιουργός του πολιτικού και ενημερωτικού ιστολογίου ΠΑΡΕΜΑΒΣΗ (http://paremvasikomotini.blogspot.com/) και στέλεχος του Γραφείου Τύπου του Δήμου Κομοτηνής.