Κάτω από... τριτοκοσμικές συνθήκες αναγκάζονται να ζουν κληρωτοί στρατιώτες, φύλακες στρατοπέδων-φαντασμάτων στην πραγματικότητα που βρίσκονται στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης. >>>

Όπως καταγγέλλουν οι στρατιώτες, αναγκάζονται να γευματίζουν με συνδαιτυμόνα τον βόθρο, καθ ότι τα μαγειρεία είναι υπόγεια. Ακόμα, λένε πώς η δυσοσμία είναι ανυπόφορη, άποψη μάλλον… συγκρουόμενη με αυτή των… "μη κληρωτών " αλλά μόνιμων τετράποδων θαμώνων. 

Επίσης , οι κληρωτοί καταγγέλλουν πως στον για την εξοικονόμηση χρημάτων αναγκάζονται να κοιμούνται σε θαλάμους-ψυγεία και να πλένονται με κρύο νερό.

Τη θλιβερή αυτή κατάσταση έρχονται να επιβεβαιώσουν με τις πράξεις τους ανώτεροι αξιωματικοί του  στρατού που ορισμένες φορές, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις καιρικές συνθήκες αναγκάζονται να μεταφέρουν θερμαντικά σώματα από τα σπίτια τους.

Όλα αυτά, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, συμβαίνουν την ώρα που  δαπανούνται αρκετά χρήματα για τη συντήρηση άλλων κτιρίων που, αν και βρίσκονται εντός των στρατοπέδων, δε χρησιμοποιούνται για τη στέγαση των κληρωτών.