Ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης υποδέχτηκε σήμερα  στο Δημαρχείο την Πρέσβειρα της Αυστραλίας στην Αθήνα Τζένη Μπλουμφίλτ η οποία γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σε μικρή ηλικία αποχαιρέτησε τα πάτρια εδάφη. 
Συζήτησαν θέματα άμεσου αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως η συμμετοχή της Μελβούρνης στους εορτασμούς του 2012, στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, σε ζητήματα διαχείρισης απορριμμάτων αλλά και αντιμετώπισης των πυρκαγιών καθώς και θέματα διαχείρισης του περιαστικού δάσους. Επίσης συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, η Θεσσαλονίκη προσδοκά της σύσφιξη των σχέσεων με την αδελφοποιημένη πόλης της Μελβούρνης και τις ελληνικές κοινότητες της Αυστραλίας. 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικό Συμβούλιο, η Ελληνίδα αξιωματούχος της Αυστραλίας μίλησε για τον Ελληνισμό της μακρινής χώρας που εκπροσωπεί και τις προοπτικές συνεργασίας που διαγράφονται με επίκεντρο και την οικονομική κρίση. 
Ο Δήμαρχος δώρισε στην Πρέσβειρα της Αυστραλίας στην Αθήνα Τζένη Μπλουμφίλτ αντίγραφο του Λευκού Πύργου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος δίτομη ιστορία της Θεσσαλονίκης.