Για την τύχη των εργαζομένων του «Μακεδονία Παλλάς» και των οικογενειών τους κατέθεσε σήμερα, 14 Νοεμβρίου 2011, Ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, αν. Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της >>>

μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, καθώς στα τέλη του 2011 λήγει η 15ετής σύμβαση εκμίσθωσής του από το ΙΚΑ–ΕΤΑΜ, στο οποίο ανήκει το κτίριο όπου στεγάζεται το ξενοδοχείο.

Συγκεκριμένα, μισθωτής και εκμισθωτής, συζήτησαν για την πιθανή παράταση της σύμβασης, ωστόσο δεν επετεύχθη συμφωνία. Έτσι, η διοίκηση του Ταμείου κίνησε τις οριζόμενες από το νόμο διαδικασίες για την επιλογή συμβούλου, για τη νέα εκμίσθωση του ξενοδοχείου.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζει ο Κ. Γκιουλέκας, αν οι δύο πλευρές δεν μπορέσουν να βρουν λύση, το ξενοδοχείο θα κλείσει και οι 130 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους που συντηρούνται από την επιχείρηση θα οδηγηθούν στην ανεργία. Παράλληλα, με την τραγική συνέπεια της απώλειας των θέσεων εργασίας 130 συμπολιτών μας, αξίζει να σημειώσουμε ότι ένα από τα κεντρικότερα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης θα κλείσει μέσα στο 2012, χρονιά που η πόλη συμπληρώνει τα 100 χρόνια ελεύθερου βίου της.

Όπως αναφέρει στην Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας ο βουλευτής, σε μία δύσκολη περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, με την ανεργία να ξεπερνά σε ποσοστό το 20%, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η διασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων εργασίας.