Στην παραίτηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου εμμένει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Όπως δήλωσε, μετά τη σύντομη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ότι εφόσον συμβεί αυτό, «όλα τα άλλα θα πάρουν το δρόμο τους». >>>

Ιδιαίτερα σύντομη ήταν η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στο προεδρικό μέγαρο. Κατά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια, ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε την ανάγκη να σταλεί ένα μήνυμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης προς τα έξω αλλά και ένα μήνυμα σταθερότητας και ομαλότητας προς τα μέσα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι αντιλαμβάνεται την αγωνία του ελληνικού λαού και τόνισε ότι ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας δήλωσε ότι «πρέπει να τελειώσει αυτή η εκκρεμότητα που βασανίζει τον ελληνικό λαό». «Νομίζω», πρόσθεσε, «ότι όλοι είμαστε υπεύθυνοι να δώσουμε μια λύση σ΄αυτό το ερώτημα του ελληνικού λαού».

Στις δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς, υπογράμμισε πως, εφόσον παραιτηθεί ο πρωθυπουργός, όλα τα άλλα θα πάρουν το δρόμο τους.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε ένα βήμα πίσω και, όπως υπογράμμιζαν κυβερνητικά στελέχη, ως το βράδυ, η αγωνία του ελληνικού λαού θα ΄χει τελειώσει.