Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ όπου ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε «Η κυβέρνηση αυτή είναι μεταβατική, ειδικού σκοπού και σύντομης διάρκειας, δεν είναι προθάλαμος κυβερνητικών συνεργασιών ερήμην του ελληνικού λαού.»
Παράλληλα, ανέφερε ότι η «ΝΔ έπεισε ότι μπορεί να παρεμβαίνει και να ανοίγει νέους δρόμους», ενώ τόνισε ότι «Δεν πιστεύουμε στην πολιτική του «ώριμου φρούτου», είμαστε αντιπολίτευση εθνικής ευθύνης» και έκανε αυτή την κίνηση να συμμετέχει στην Κυβέρνηση γιατί «όταν η χώρα είναι ακυβέρνητη είναι δική μας ευθύνη να ανοίγουμε διεξόδους»
Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «Από την πρώτη στιγμή, πριν από τις Κάννες, είπα ότι θα αποσυρθεί το δημοψήφισμα», και αυτό έγινε, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ.
«Βαλβίδα ασφαλείας για τον τόπο η ημερομηνία των εκλογών, για να αποφευχθεί η κοινωνική έκρηξη», είπε χαρακτηριστικά για την ημερομηνία των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 19 Φεβρουαρίου 2012.
Επίσης είπε ότι «θα προτιμούσαμε εκλογές άμεσα αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση». Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «δεν αφήνουμε καμία υποψία συγκυβέρνησης, η συμμετοχή μας θα είναι καθαρά συμβολική», προσθέτοντας ότι «Αν δε συμμετείχαμε στη νέα κυβέρνηση θα ήταν σαν να την υπονομεύαμε, αν είχαμε περισσότερα υπουργεία θα ήταν σαν αμφισβητούσαμε το μεταβατικό της χαρακτήρα». «Η κυβέρνηση αυτή είναι μεταβατική, ειδικού σκοπού και σύντομης διάρκειας, δεν είναι προθάλαμος κυβερνητικών συνεργασιών ερήμην του ελληνικού λαού», πρόσθεσε.
«Δε θα ψηφίσουμε νέα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά και για να καταλήξει λέγοντας ότι «Δηλώσεις με τις υπογραφές όλων των κομμάτων εγώ δεν υπογράφω».