Σοβαρά προβλήματα δημιουργεί πλέον και στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, η παράταση των εκκρεμοτήτων με τους συμβασιούχους. Αύριο 20 οικογένειες που είχαν εμπιστευθεί τα παιδιά τους για απογευματινή φύλαξη σε παιδικό σταθμό του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα πρέπει >>>

να βρουν τι θα τα κάνουν, καθώς η μοναδική εργαζόμενη στο συγκεκριμένο κέντρο ήταν συμβασιούχος που από αύριο σταματά να δουλεύει!

Όπως καταγγέλλει ο δημτοικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη”, Χρ. Μάτης, το δικαστήριο την προηγούμενη Παρασκευή δεν ανανέωσε την προσωρινή διαταγή με την οποία είχε παραμείνει στη δουλειά μετά από τη λήξη της σύμβασης της!

Η υπόθεση αφορά την προσφυγή 55 εργαζομένων σε δικαστήριο της Αθήνας, για να εκδοθούν ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα υποχρεώνονταν να τους διατηρήσει στις θέσεις εργασίας τους μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο συνήγορος τους ζήτησε αναβολή, η οποία του δόθηκε για τις 29 Ιανουαρίου 2012 χωρίς όμως διατήρηση της προσωρινής διαταγής, με αποτέλεσμα από αύριο οι 55 να είναι εκτός εργασίας.

Οι γονείς ενημερώθηκαν ήδη ότι την Δευτέρα δεν θα λειτουργεί το κέντρο.

Σύμφωνα με τον κ. Μάτη, “η διοίκηση του Δήμου πρέπει να:

  • διασφαλίσει αμέσως ότι το συγκεκριμένο κέντρο θα συνεχίσει να λειτουργεί
  • καταρτίσει το οργανόγραμμα για να γίνει γνωστό τι θέλει, τι μπορεί και τι πρέπει να κάνουν οι υπηρεσίες του δήμου.
  • μην προσλαμβάνει εργαζομένους με ελαστικές μορφές απασχόλησης
  • μην ξεκινά υπηρεσίες χωρίς εργαζομένους με πλήρη δικαιώματα”.

Όπως δηλώνει ο κ. Μάτης “αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο”! Μάλιστα, θέτει, για άλλη μία φορά, ένα ερώτημα: “Ποιος παίζει με τους συμβασιούχους του δήμου Θεσσαλονίκης”;