Όλα είναι έτοιμα πλέον για την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία ενός μεγάλου χώρου πρασίνου στις Συκιές, μετά και την κατεδάφιση του τελευταίου κτιρίου που βρισκόταν στο συγκεκριμένο χώρο. >>>

 

Το νέο πάρκο θα δημιουργηθεί "μέσα" σε οκτώ οικόπεδα, σε τετράγωνο στην περιοχή Κολοκοτρώνη, συνολικής έκτασης περίπου ένα στρέμμα. Το τελευταίο κτίσμα κατεδαφίστηκε χθες στη διασταύρωση των οδών Πινδάρου και Αισχύλου.

Το οικόπεδο, όπου χθες πραγματοποιήθηκε η κατεδάφιση του κτίσματος, πέρασε στην κυριότητα του δήμου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας απόκτησης, με το δήμο Νεάπολης - Συκεών να καταβάλει συνολικά περίπου 500.000 ευρώ από τα ταμεία του δήμου.

Σχετικά με την ανάπλαση του χώρου ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι μελέτες ενώ σύντομα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός. Από την πλευρά του ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης, δήλωσε ότι «δυστυχώς τα οικόπεδα που χρειαζόμαστε για κοινόχρηστους χώρους, σχολεία ή κοινωνικές υποδομές δεν προσφέρονται εν αφθονία. Για αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να μη χαθεί ούτε και η ελάχιστη έκταση. Κι αυτόν τον αγώνα θα τον συνεχίσουμε χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις απέναντι σ’ οποιαδήποτε συμφέροντα, γιατί πάνω από όλα έχουμε τοποθετήσει το συμφέρον της κοινωνίας».