Τη στήριξή του στη νέα κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ σε δήλωσή του, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι παραμένει σταθερός στις απόψεις του όσον αφορά στην εφαρμοζόμενη πολιτική. >>>

Αιτιολογώντας τη συμμετοχή της ΝΔ στο νέο σχήμα υπενθύμισε ότι επί μέρες η χώρα έμεινε χωρίς κυβέρνηση και Πρωθυπουργό, με το λαό να βρίσκεται όπως είπε, σε βαθιά ανησυχία. «Πήραμε, λοιπόν, πρωτοβουλία με τέσσερις στόχους: να μη γίνει δημοψήφισμα, να αλλάξει Πρωθυπουργός, να δημιουργηθεί μεταβατική κυβέρνηση που θα ξεμπλοκάρει την έκτη δόση, θα προχωρήσει τη νέα δανειακή σύμβαση και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές το ταχύτερο».

Η απόφαση αυτή, ανοίγει το δρόμο για εκλογές άμεσα και σε συγκεκριμένη ημερομηνία, δηλαδή στις 19 Φεβρουαρίου, πρόσθεσε. «Αλλωστε, οι εκλογές δεν είναι μόνο δικό μας αίτημα. Είναι βαλβίδα ασφαλείας, για να εκφραστεί η κοινωνία. Γιατί όταν δεν εκφράζεται η κοινωνία, τότε έρχεται πιο κοντά η κοινωνική έκρηξη», εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Διευκρίνισε επίσης ότι οι απόψεις της ΝΔ για την πολιτική που εφαρμόζεται παραμένουν οι ίδιες. «Δεν είναι πουκάμισα οι απόψεις για να τις αλλάζεις. Φτάσαμε εδώ για τι δεν πέτυχε ξη πολιτική που εφαρμόστηκε», τόνισε.

«Δεν υπόσχομαι τίποτα, σας κοιτάω όμως στα μάτια και σας λέω: υπάρχει προοπτική», συμπλήρωσε.

«Όλοι μαζί θα στηρίξουμε τη νέα μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου στο έργο της κι ευχόμαστε να επιτύχει στην αποστολή της», υπογράμμισε, σημειώνοντας πως η Νέα Δημοκρατία πήρε δύο κρίσιμα υπουργεία «με ουσιαστικό ρόλο και βαρείς εθνικούς συμβολισμούς: το Αμυνας και των Εξωτερικών».

«Δεν θέλησα παραπάνω συμμετοχή. Δεν θέλησα συγκυβέρνηση. Κι ο καθένας καταλαβαίνει γιατί», τόνισε.