Αρχίζει η λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στην οδό Αισώπου 24(στην καρδιά της… China Town της Θεσσαλονίκης). Θα παρέχει πρωτοβάθμιας περίθαλψη σε φτωχούς συνανθρώπους μας, οι οποίοι εν μέσω οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να έχουν περίθαλψη ούτε από το λεγόμενο Εθνικό Σύστημα Υγείας. >>>

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στήθηκε με τη συνδρομή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εθελοντές γιατρούς και πολίτες.

Πρωτεργάτες αυτής πρωτοβουλίας ήταν οι γιατροί που από την πρώτη ημέρα ήταν στο πλευρό των 50 μεταναστών απεργών πείνας, όταν οι τελευταίοι, πριν από αρκετούς μήνες, έφθασαν από την Κρήτη και φιλοξενήθηκαν στο ΕΚΘ. Έχουν συγκεντρωθεί 55 υγειονομικοί, διάφορων ειδικοτήτων, χωρίς να έχουν “κλείσει” οι συμμετοχές.

Στον πρώτο όροφο του κτιρίου έχει δημιουργηθεί πολυιατρείο. Εξοπλίστηκε από δωρεές εταιρειών ιατρικών μηχανημάτων, δομικών υλικών και από προσφορές γιατρών, κάποιων επιχειρηματιών και πολιτών.

Οι οργανωτές υπογραμμίζουν πως, ό,τι κάνουν, δεν το κάνουν ούτε από φιλανθρωπία, ούτε με εθελοντική διάθεση, ούτε σκοπεύουν σε κάποιο πρόγραμμα, αλλά είναι, απλά, αλλήλέγγυοι σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το πεντάυερο που ζητάν τα νοσοκομεία. Υπογραμμίζουν, ακόμη, πως, καθημερινά, συνάνθρωποί μας, χάνουν την ασφαλιστική τους δυνατότητα, συμπληρώνοντας πάνω από έναν χρόνο στην ανεργία.

Όσο για τη συμμετοχή του δήμου, αυτή… απλά δεν υπάρχει! Όταν οι οργανωτές απευθύνθηκαν στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, ζητώντας να τους παραχωρήσει ένα από τα αναξιοποίητα ακίνητα που διαθέτει, βρήκαν πόρτες κλειστές, με τη δικαιολογία ότι “ο δήμος σχεδιάζει να δημιουργήσει μελλοντικά δημοτικά ιατρεία”.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης θα λειτουργεί καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες. Διαθέτει τακτικό ιατρείο γενικής ιατρικής, νευρολογικό, παιδιατρικό, ψυχιατρικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, οδοντιατρείο. Όσοι θέλουν να εξεταστούν από τους γιατρούς που συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού στο τηλέφωνο 2310 520386 , τις πρωινές ώρες των εργάσιμων ημερών.

Επίσης όσοι πολίτες θέλουν να ενισχύσουν οικονομικά το Κοινωνικό Ιατρείο μπορούν είτε να απευθυνθούν στο παραπάνω τηλέφωνο είτε να καταθέσουν κάποιο ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό της «Πειραιώς» 5233-055191-215, στο όνομα του Θανάση Κομνή, που είναι προσωρινά ο ταμίας.


με στοιχεία από την avgi.gr