Για νέα πραγματικότητα, που πρέπει να αναγνωρίσουμε μίλησε, πριν λίγο, στην Κ.Ο. του κόμματός του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Ουσιαστικά δικαιολόγησε τα όσα έγιναν σε ολόκληρη την Ελλάδα, στις 28 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια των παρελάσεων. >>>

“Έχει ανατραπεί η παραδοσιακή λογική που θέλει τους πολίτες να αντιδρούν κάθε τέσσερα χρόνια, στην κάλπη”, ξεκίνησε αυτό το σημείο της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς. Μίλησε για “απίστευτο οικονομικό μαρασμό” που βιώνουν οι Έλληνες και για διαμαρτυρίες σε αυτήν την “ταπείνωση διαρκείας” και πρόσθεσε:

“Πρέπει να αναγνωρίσουμε τη νέα αυτή πραγματικότητα. Όποιος δεν το κάνει, θα νοιώθει αυτοεξόριστος στην ίδια την εκλογική του περιφέρεια”. Για να πει λίγο αργότερα: “Η οργή των δρόμων θα συντροφεύει τα βήματα και των 300 της Βουλής”!

Για τον πρόεδρο της Ν.Δ., “τα γεγονότα θα μας ξεπεράσουν όλους μας”.

Όσον αφορά το θέμα της συγκυβέρνησης, υπό οποιοδήποτε τρόπο, το απέρριψε: “Προσχωρώντας στη λογική της συγκυβέρνησης, θα μετέτρεπα τη Νέα Δημοκρατία σε κόμμα που δεν έχει διδαχθεί από το χθες, που δεν καταλαβαίνει το σήμερα, που δε βλέπει το αύριο”.