Δεν του βγαίνει, του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, το πρόγραμμα καθαριότητας. Έτσι, είναι αποφασισμένος να παραχωρήσει την καθαριότητα του ενός από τα Δημοτικά Διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης, σε ιδιώτη. Αυτό ομολογεί ο ίδιος, σε >>>

συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο περιοδικό “Παράλλαξη”, το οποίο κυκλοφορεί σήμερα.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που δεν αντιμετωπίσαμε είναι τα σκουπίδια. Το πρώτο βήμα είναι ότι επειδή δεν θα έρθουν τα οχήματα που έχουμε παραγγείλει, θα δώσουμε την αποκομιδή ενός διαμερίσματος σε ιδιώτη. Θα γίνει χαμός! Ας γίνει… Δεν υπάρχει άλλη λύση», λέει.

Στην ίδια συνέντευξη παραδέχεται πως δε θέλει να είναι “μια παρένθεση” στη διοίκηση του δήμου, αφήνει τη γραμμή των πρώτων 100 ημερών της διοίκησής του, όταν και θεωρούσε μεγάλη επιτυχία του να αναδείξει “πέντε-έξι δημοτικούς συμβούλους που να μπορούν να αναλάβουν τη δημαρχία” (σ.σ. δήλωση του ίδιου στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης) και ομολογεί πως θέλει να είναι εκ νέου υποψήφιος σε δυόμισι χρόνια:

«Γιατί να μην είμαι ξανά υποψήφιος; Λέω με το μυαλό μου ότι το 2014 θα είμαι 72 χρονών. Αν έχω την ίδια σωματική κατάσταση όπως τώρα που δεν καταλαβαίνω τίποτα, γιατί να μην είμαι; Χώρια που τότε θα είναι καλύτερα τα πράγματα! Και οικονομικά θα είναι καλύτερα, ο δήμος θα έχει μπει σε μια ρέγουλα, δηλαδή λέω, γιατί να φάω όλο το ζόρι και αν φύγω στην πορεία; Δεν μ’ ενδιαφέρει καθόλου μα καθόλου η κεντρική πολιτική σκηνή», αναφέρει ο Μπουτάρης.

Όσο για την μέχρι τώρα δημαρχία του, εμφανίζεται μάλλον επιεικής με τον εαυτό του, αφού τη βαθμολογεί με… έξι. Εκτός κι αν το άριστα ήταν το… 20, οπότε σε αυτήν την περίπτωση θα παραδεχτούμε πως ήταν αυστηρός…

Η συνέντευξη Μπουτάρη υπάρχει και στο Parallaximag.gr.