Ένοχος, για το θάνατο του βασιλιά της Ποπ, βρέθηκε ο προσωπικός γιατρός του Μάικλ Τζάκσον, από το αμερικανικό δικαστήριο! Πλέον, ο δρ. Κόνραντ Μάρεϊ, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τεσσάρων >>>

ετών (θεωρείται πρόκληση σωματικών βλαβών από την οποία επήλθε ο θάνατος κι όχι ανθρωποκτονία από πρόθεση).

Μετά την εκφώνηση της ποινής, ο γιατρός οδηγήθηκε σιδεροδέσμιος στα κρατητήρια του δικαστικού μεγάρου του Λος Άντζελες. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του δικαστηρίου ευχαριστούσε τους ενόρκους, που "δέχτηκαν να αντιμετωπίσουν με τέτοια υπευθυνότητα μια τόσο δύσκολη δίκη, αφήνοντας πίσω τους, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα τις προσωπικές τους υποθέσεις". Οι ένορκοι (επτά άνδρες και πέντε γυναίκες) είχαν συμφωνήσει πως ο δρ. Μάρεϊ είχε δώσει στον βασιλιά της Ποπ ένα θανατηφόρο μίγμα φαρμάκων, όταν εκείνος ζητούσε, απεγνωσμένα "κάτι για να κοιμηθεί", από τις εξαντλητικές πρόβες. Μάλιστα, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο γιατρός καθυστέρησε τουλάχιστον 20 λεπτά, να ειδοποιήσει το ασθενοφόρο, για να παραλάβει τον Μάικλ Τζάκσον.

Στην αγόρευσή του, ο εισαγγελέας Ντέιβιντ Ουόλγκρεν, υποστήριξε πως ο γιατρός, ουσιαστικά, εφάρμοσε ένα "άσεμνο πείραμα", πάνω στον Μάικλ Τζάκσον... Ανέτρεψε, δε, το επιχείρημα πως ο "βασιλιάς" κατέρεε και ήταν εθισμένος στα φάρμακα, λέγοντας πως, τις τελευταίες μέρες της ζωής του έδειχνε γεμάτος ενέργεια κι ήθελε να αγοράσει ένα μόνιμο σπίτι για τον ίδιο και τα παιδιά του.

"Αν δεν ήταν ο Μάικλ Τζάκσον το θύμα, θα βρισκόταν εδώ αυτός ο γιατρός; Ας το παραδεχτούμε", είπε στην αγόρευσή του ο συνήγορος υπεράσπισης, Εντ Τσέρνοφ. Υποστήριξε πως ο καταδικασθείς δρούσε υπό συνεχή πίεση και είπε πως "όλοι έψαχναν έναν αποδιοπομπαίο τράγο για ένα δράμα με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Τζάκσον". Ισχυρίστηκε πως ο "βασιλιάς" σκόπευε να ακυρώσει την περιοδεία επειδή είχε ανάγκη από ξεκούραση και κατέληξε: "Ήταν ένα μικρό ψάρι σε μια βρόμικη λίμνη"...

Ο δρ. Μάρεϊ επέλεξε να μην καταθέσει στη δίκη του (ο αμερικανικός νόμος επιτρέπει κάτι τέτοιο), ενώ τα τρία παιδιά του Μάικλ Τζάκσον, Πρινς, Πάρις και Μπλάνκετ, 14, 13 και 9 ετών, αντίστοιχα, κρατήθηκαν μακριά από το όλο "θέαμα".

Στη δίκη κατέθεσαν δύο αναισθησιολόγοι, ένας από την κάθε πλευρά. Ο αναισθησιολόγος της υπεράσπισης υποστήριξε πως ο Μάικλ Τζάκσον έκανε μόνος του τη χρήση του μοιραίου φαρμάκου, όταν ο γιατρός Μάρεϊ πήγε, για λίγο, στην τουαλέτα. Ο αναισθησιολόγος του εισαγγελέα υποστήριξε πως η χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου δεν πρέπει να γίνεται έξω από νοσοκομεία, από έναν γιατρό.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο βρίσκονταν διαδηλωτές που κρατούσαν πανό και πλακάτ, με τις λέξεις "Ένοχος" και "Ντροπή", καθώς, όπως δήλωναν, θεωρούσαν πως ο γιατρός "πέταξε από το παράθυρο τις ιατρικές του γνώσεις, για να αποκομίσει οικονομικά οφέλη από τον Μάικλ Τζάκσον".