Πενήντα τουλάχιστον σχολικά λεωφορεία κυκλοφορούσαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης μεταφέροντας μαθητές χωρίς να έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο. Οι έλεγχοι της τροχαίας διαπίστωσαν συνολικά 79 παραβάσεις από τα 455 ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία ή μισθωμένα για μεταφορά μαθητών τουριστικά λεωφορεία, που έγιναν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Αναλυτικά, έξι παραβάσεις αφορούν τη μη χρησιμοποίηση ζωνών ασφαλείας, 11 την έλλειψη πυροσβεστήρα, πέντε την έλλειψη φαρμακείου, τέσσερις την παραβίαση του ορίου ταχύτητας και οι 50 παραβάσεις, όπως τη μη υποβολή των οχημάτων στον προβλεπόμενο τεχνικό έλεγχο (Κ.Τ.Ε.Ο), τη μη σωστή λειτουργία ταχογράφου, τη μη σωστή τήρηση των βιβλίων δρομολογίων και ρεπό, την έλλειψη ένδειξης σχολικού λεωφορείου κ.α.
Οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς, ενώ παράλληλα εκδηλώνονται συμπληρωματικές δράσεις σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και άλλους αρμόδιους φορείς που αφορούν στη διαμόρφωση ορθής κυκλοφοριακής αντίληψης και αγωγής.