Στις 5 το απόγευμα θα συναντηθούν στο προεδρικό μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον απερχόμενο πρωθυπουργό. Ο κ. Παπανδρέου θα γνωστοποιήσει στον Πρόεδρο το όνομα του νέου πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με πληροφορίες επήλθε συμφωνία των κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά, στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και όλα δείχνουν ότι θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διαδικασίες, για την παραίτηση του κ. Παπανδρέου και την ανάληψη της πρωθυπουργίας από το νέο πρόσωπο.
Νωρίτερα, ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης με δήλωσή του τόνισε, ότι ενώ συμφώνησε αρχικά με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς για την ανάληψη της πρωθυπουργίας, τελικά επήλθε διαφωνία για τα πρόσωπα που θα απρτίζουν τη νέα κυβέρνηση.
Ο πρώην πρωθυπουργός κ.Κων. Μητσοτάκης σε δήλωσή του υπογράμμισε πως "η Ελλάδα δεν χρειάζεται πρωθυπουργό μαριονέτα", ενώ η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου προέβη σε δήλωση, σύμφωνα με την οποία "η Ελλάδα χρειάζεται  ισχυρό πρωθυπουργό, πολύ καλό γνώστη των οικονομικών και των θεμάτων που πρέπει να επιλυθούν άμεσα".