Περίπου 400 κιλά ψάρια κατασχέθηκαν από λιμενικούς στη ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας επειδή ήταν λιποβαρή! Αν και οι έλεγχοι των λιμενικών είναι συχνοί και οι κατασχέσεις φορτιών επίσης συχνοί οι ψαράδες του μεγαλύτερου αλιευτικού στόλου της Μεσογείου, στη Νέα Μηχανιώνα, δεν εννοούν να καταλάβουν ότι ψαρεύοντας λιποβαρή ψάρια μειώνουν τον πληθυσμό των ψαριών με συνέπεια να μειώνονται τα αλιεύματα και να ανεβαίνουν οι τιμές στην αγορά.



Για ακόμα μια φορά ο έλεγχος των λιμενικών έγινε τις βραδινές ώρες, σε ψυκτικό θάλαμο της ιχθυόσκαλας όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 300 κιλά κολιός, υπολειπομένων διαστάσεων 12-14 εκ. αντί του προβλεπόμενου 18 εκ..
Επίσης, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από λιμενικούς κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης αλιευμάτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ογδόντα 80 κιλά τσιπούρα, υπολειπομένων διαστάσεων 16-18 εκ. αντί του προβλεπόμενου 20 εκ..
Προανακρίσεις, διενεργούνται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας, ενώ τα κατασχεμένα αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.