Για “στοχοποίηση” διαδηλωτών, που πήραν μέρος “στην παλλαϊκή διαμαρτυρία της 28ης Οκτώβρη στην Θεσσαλονίκη”, κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η παράταξη “Αντικαπιταλιστική Αριστερά - Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-Καλλικράτη”. >>>

Σύμφωνα με την παράταξη, “αποτελεί πρόκληση για τα δημοκρατικά δικαιώματα και αισθήματα του λαού μας, πολύ περισσότερο που έγινε εντός των τριήμερων εκδηλώσεων προς τιμή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι διαδηλωτές της 28ης Οκτώβρη στην Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα εξέφραζαν την κοινωνική πλειοψηφία που αγωνίζεται σήμερα για ψωμί, παιδεία και ελευθερία διατρανώνοντας ένα δυνατό «Όχι» στα μνημόνια, στην τρόικα, στη δικτατορία των τραπεζών και των αγορών”.

Για την παράταξη, “οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στις παρελάσεις ήταν η συνέχεια της 48ωρης πανεργατικής κορύφωσης της 19ης και 20ης Οκτώβρη και οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου”.

Χαρακτηρίζουν “πραξικοπηματική κυβέρνηση του μαύρου μετώπου” την κυβέρνηση Παπαδήμου, στην οποία συμμετέχουν “φασίστες του ΛΑΟΣ”, η οποία “όχι μόνο δεν εκφράζει καμία πλειοψηφία αλλά είναι αποφασισμένη να ισοπεδώσει ότι έχει αφήσει όρθιο η προηγούμενη κυβέρνηση”.

”Δεν πρόκειται να μας σταματήσουν! Η ποινικοποίηση των αγώνων μας δεν θα περάσει! Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν πτοούνται, θα νικήσουν”, τονίζεται στην ανακοίνωση!