Αργά ξύπνησε ο Άρης. Έπαιξε όπως έπρεπε μετά το 2-0 και κατάφερε, απλά, να μειώσει, ένα παιχνίδι που, αν το αντιμετώπιζε διαφορετικά, θα μπορούσε να είναι και δικό του. >>>

 

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν μουδιασμένα στον αγώνα και, σε ένα ολόκληρο ημίχρονο, ταλαιπωρούσαν το τόπι. Από την άλλη, ο Πανιώνιος δεν είχε δείξει και ιδιαίτερα πράγματα, αλλά ευτύχησε να προηγηθεί 5’ πριν τη λήξη του πρώτου μέρους.

Κι εκεί που όλοι περίμεναν οι παίκτες του Άρη να μπουν στο δεύτερο μέρος και να μασάνε σίδερα, αυτοί ακολούθησαν την ίδια τακτική. Φλύαροι, χωρίς επιθετικούς προσανατολισμούς, με άμυνα που ακολουθούσε το σύστημα – πλημμύρα… Φυσιολογικά ήρθε το 2-0.

Στη συνέχεια ο Πανιώνιος έκανε το λάθος: Έδωσε χώρους. Δεν είναι, όμως, δα κι η ομάδα εκείνη που μπορεί να ελέγξει ένα παιχνίδι λειτουργώντας αμυντικά. Κι ο Άρης είναι Άρης. Δημιουργούσε καλύτερα, είχε τη δύναμη να προσπαθήσει να το γυρίσει το παιχνίδι και, για λίγο, φάνηκε ότι θα τα κατάφερνε. Από το 2-1 και για κανένα 5λεπτο μετά ήταν κυρίαρχος. Δεν είχε, όμως, διάρκεια… Στο τέλος οι παίκτες του προδόθηκαν από τις δυνάμεις τους και το τελικό 2-1 κρίνεται δίκαιο.

Ο Άρης κατάφερε να χάσει από μία ομάδα που κέρδισε για πρώτη φορά στο γήπεδό της. Οι ομάδες της Θεσσαλονίκης εφέτος προσπαθούν να μπουν στο βιβλίο των Ρεκόρ του Γκίνες… Ανασταίνουν νεκρούς…

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής/Βοηθοί: Τριτσώνης (Αθηνών)/ Πάνου (Αιτ/νίας), Κωσταράς (Αιτ/νίας)

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Στυλιάρας (Αιτ/νίας)/ Κωνσταντινίδου (Δυτικής Αττικής)

Κίτρινες κάρτες: Κούτσι (28', Πανιώνιος), Κολοβός (71', Πανιώνιος) Κβιρκβέλια (76', Πανιώνιος), Ριέρα (88' Πανιώνιος)-Σολτάνι (45', Άρης)

Σκόρερ: Σκέμπρι (39', Πανιώνιος), Κούτσι (58', Πανιώνιος)-Τσέζαρεκ (73', Άρης)

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Μάντζιος): Ελευθερόπουλος, Γιόνσον, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Κβιρκβέλια, Κουμόρτζι, Σάμαρης (79' λ.τρ. Γουνδουλάκης), Ριέρα, Κολοβός (88' Μιλοβάνοβιτς), Σκέμπρι (61' λ.τρ. Αναστασόπουλος), Κούτσι.

Άρης (Πρόμπιερζ): Βελλίδης, Γιαννιώτας (68' Τσέζαρεκ), Σανκαρέ, Ντίκο, Μίτσελ, Τόχα (65' Κατίδης), Φατί, Καζναφέρης, Σολτάνι, Καστίγιο, Τριανταφυλλάκος (53' Ακόστα).