Αύριο, Πέμπτη 17 Νοεμβρίου2011, αναχωρεί για την Μπράγκα της Πορτογαλίας αντιπροσωπεία του Δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να συμμετέχει στην τελική παρουσίαση της πρότασης της πόλης για τη διεκδίκηση του τίτλου «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014». >>>

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν η Αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών Μαρία Πασχαλίδου, ο Πρόεδρος της ομάδας εργασίας του προγράμματος «Θεσσαλονίκη υποψήφια Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014»,   Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Ελευθεριάδης, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» Άννα Ευθυμίου και το μέλος της ομάδας εργασίας εκπρόσωπος του Unesco Youth Club Θεσσαλονίκης Μπάμπης Παπαϊωάννου.

Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί σε συνέντευξη Τύπου και στην αρμόδια Επιτροπή, η απόφαση της οποίας αναμένεται τις βραδινές ώρες της  18ης  Νοεμβρίου 2011.

«Σε καιρούς δύσκολους αλλά και σε μέρα συμβολική, ιδίως για τη νεολαία, θέλουμε να πετύχουμε στη διεκδίκησή μας και να δώσουμε ανάσα αισιοδοξίας, προοπτική και μέλλον στους νέους της πόλης» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Μαρία Πασχαλίδου.

Την ερχόμενη Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 20.00, στο φουαγιέ του Δημαρχείου, μια τεράστια τούρτα θα περιμένει όσους θέλουν να γιορτάσουν τη νίκη της Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή και την προσπάθεια της στην  διεκδίκησή για τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

«Κερδίσουμε-χάσουμε εμείς θα γιορτάσουμε» δήλωσαν όσοι προσπάθησαν κι εργάστηκαν εθελοντικά για την υποβολή της πρότασης της πόλης!

Την τούρτα θα κατασκευάσουν  η Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, το Παραδοσιακό εργαστήριο πίτας-μπουγάτσας Φίλιππος Μπαντής και  το αρτοζαχαροπλαστείο Μπάτσιος "Αρτος και γλυκό" ενώ τις πρώτες  ύλες ζαχαροπλαστικής  προσφέρουν οι Αφοι Λαούδη,  ο Γιώργος Τσάγκας και το Τμήμα ζαχαροπλαστικής του Ι.Ε.Κ. ΠΑΣΤΕΡ, πιστοί στην υπόσχεσή τους να στηρίξουν με κάθε τρόπο και μέσο την «Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».