Σε διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό αναμένεται να προχωρήσει άμεσα η διοίκηση του ΙΚΑ για την μακροχρόνια εκμίσθωση του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη μετά την >>>

λήξη της μίσθωσης διάρκειας 15 ετών  από τον ξενοδοχειακό όμιλο του Ν. Δασκαλαντωνάκη στα τέλη του έτους.

Ως βασική αιτία για την αποχώρηση του, ο ξενοδοχειακός όμιλος classical hotels, προβάλει το υψηλό μίσθωμα που καταβάλει στο ΙΚΑ –ΕΤΕΑΜ  στο οποίο ανήκει το κτίριο που στεγάζεται το εμβληματικό ξενοδοχείο.

Όμως παρά την μείωση του μισθώματος κατά 20% που επέτυχε πριν από μερικούς μήνες, ο Ν. Δασκαλαντωνάκης επιδιώκει και περαιτέρω μείωση του μισθώματος λέγοντας ότι εξακολουθεί να είναι ακριβό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή την στιγμή το μηνιαίο μίσθωμα ανά δωμάτιο του ξενοδοχείου φτάνει τα 880 ευρώ ποσό που θεωρείται, από την ξενοδοχειακή αγορά λογικό για το καλύτερο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. 

Με βάση την μέση τιμή ενοικίασης του 2011 αρκούν μόνο 9 ημέρες τον μήνα πληρότητας στο κάθε δωμάτιο του για να αντεπεξέλθει στο μίσθωμα του. 

Στο ξενοδοχείο απασχολούνται 120 εργαζόμενοι, ενώ οι πληρότητες παραδοσιακά αγγίζουν το 100% τις ημέρες της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2011 θεωρείται από τους ξενοδόχους της πόλης της Θεσσαλονίκης ως μια χρονιά ορόσημο αφού, για πρώτη φορά στο αεροδρόμιο της πόλης, έπειτα από 4 χρόνια παρουσιάστηκε σημαντική αύξηση στις αφίξεις ξένων τουριστών που έφθασε το 12,3% . Το ίδιο διάστημα οι μέσες πληρότητες των ξενοδοχείων της πόλης αυξήθηκαν κατά 6%. Παρόμοια τάση αναμένεται και για το 2012 αφού αρκετές ξένες αεροπορικές εταιρίες εντάσσουν το αεροδρόμιο « Μακεδονία» στο πρόγραμμα των προορισμών τους. 


από το http://www.protothema.gr