Πρόταση να περάσει η διαχείριση της ΕΥΑΘ στους πολίτες της Θεσσαλονίκης θα καταθέσει, για πρώτη φορά δημόσια, η κίνηση «136». Συγκεκριμένα, σήμερα>>>
θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της πρότασης, στις 17:30, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Αλ. Σβώλου και Εθνικής Αμύνης). Η πρόταση αφορά στην εξαγορά του ποσοστού 40% που διατίθεται προς πώληση από το Δημόσιο, καθώς και του management της Εταιρείας. 

Σύμφωνα, μάλιστα, με τη συγκεκριμένη κίνηση, κάθε οικογένεια της Θεσσαλονίκης, με την καταβολή 136 ευρώ, μπορεί να συμμετέχει στην εξαγορά της ΕΥΑΘ και, έτσι, η διαχείριση του νερού να παραμείνει στα χέρια των πολιτών της πόλης.

Η κίνηση «136» δημιουργήθηκε, από πολίτες που ζουν στην Θεσσαλονίκη, απευθύνεται στους πολίτες όλου του κόσμου και ανέλαβε το έργο του συντονισμού για τη δημιουργία ενός νομικού προσώπου, κοινωνικού χαρακτήρα, το οποίο θα συμμετέχει στο δημόσιο διαγωνισμό πώλησης της ΕΥΑΘ, διεκδικώντας τον έλεγχο του νερού της πόλης από συνεργατικό φορέα των ίδιων των πολιτών – καταναλωτών και όχι από κάποια πολυεθνική εταιρεία.