4skyloiΚαι τα σκυλιά θα έχουν το WC τους. Μην πάει ο νους σας στην διαφήμιση με πρωταγωνιστή γνωστό ηθοποιό που περιμένει τον τετράποδο φίλο του να κάνει την βιολογική του ανάγκη σε μια τουαλέτα…

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου ανταποκρινόμενος στο αίτημα δημοτών του για την ανάγκη ύπαρξης μεγαλύτερης καθαριότητας στα πάρκα όπου συχνάζουν παιδιά και οικογένειες έφτιαξε την πρώτη τουαλέτα σκύλων. Πού βρίσκεται; Στη συμβολή των οδών Α. Παπάγου- Μουσών και Φιλίππου.

Πρόκειται για μια σιδερένια κατασκευή με πλέγμα και ειδική άμμο, στο κέντρο της οποία υπάρχει ειδικός στύλος. Η κατασκευή η οποία φέρει πινακίδα χρήσης, είναι εναρμονισμένη με το περιβάλλον και αφορά στους ιδιοκτήτες των σκύλων οι οποίοι παρακαλούνται να οδηγούν τους σκύλους τους στο συγκεκριμένο σημείο.

Η δημιουργία της τουαλέτας σκύλων είναι πιλοτική και σύμφωνα με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο της Τεχνικής Υπηρεσίας Μιχάλη Χωραφά σύντομα θα δημιουργηθούν και άλλες σε διάφορα σημεία του δήμου, γιατί η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της καθαριότητας των δημοσίων χώρων.