daniilidis_xilo_20111013_01Ένταση επικράτησε στο κτίριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, όταν περίπου 150 εργαζόμενοι - μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ εισέβαλαν στο χώρο όπου πραγματοποιούνται οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου προεδρείου. Φώναξαν συνθήματα κατά του δημάρχου Νεάπολης – Συκεών και προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Σίμου Δανιηλίδη και τον προπηλάκισαν.

 

Οι συνδικαλιστές κατέλαβαν το κτίριο φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου, αποδοκίμασαν τους δημάρχους και εκσφενδόνισαν αντικείμενα με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση.

«Κόκκινο» πανί για τους εργαζομένους ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος προπηλακίστηκε και τελικά φυγαδεύτηκε από την αίθουσα της συνεδρίασης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος έσπευσε να διευκρινίσει ότι τέτοιου είδους αντιδράσεις δεν εκφράζουν την πλειονότητα των εργαζομένων στην Τ.Α., ξεκαθάρισε ωστόσο ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τέλους. Ο ίδιος, όμως, μόλις χθες, από το ΧΥΤΑ Μαυροράχης, όπου παραβρέθηκε σε σύσκεψη των σωματείων εργαζομένων στους δήμους, είχε προειδοποιήσει ότι “ο κ. Δανιηλίδης είναι ανεπιθύμητος στο κράτος των Αθηνών”.

Αφορμή για την επίθεση κατά Δανιηλίδη στάθηκε το ότι ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών είχε ζητήσει την επέμβαση εισαγγελέα για να ανοίξει ο –υπό κατάληψη- ΧΥΤΑ.

Μετά το επεισόδιο με τον δήμαρχο Νεάπολης Συκεών, έξω από το κτίριο της ΚΕΔΕ παρέμειναν περίπου 500 εργαζόμενοι οι οποίοι περιφρουρούσαν το χώρο.

Σε δήλωσή του, μετά το επεισόδιο, ο κ. Δανιηλίδης τόνισε:

«Επρόκειτο για οργανωμένη και προσχεδιασμένη κίνηση της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία από χθες από τη Θεσσαλονίκη προανήγγειλε ουσιαστικά τα πρωτοφανή επιθετικά της σχέδια χαρακτηρίζοντας εμένα και άλλους συναδέλφους δημάρχους ανεπιθύμητους και προειδοποιώντας μας να μην τολμήσουμε να μετάσχουμε στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.
Πρόκειται για τραμπουκική συμπεριφορά πεζοδρομίου από ελάχιστους
-ευτυχώς- οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπούν και δεν χαρακτηρίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των συνεργατών μας εργαζομένων στους δήμους όλης της χώρας, οι οποίοι έχουν και ήθος και ευπρέπεια και υπευθυνότητα».

Κι ο κ. Δανιηλίδης καταλήγει: «Ακραίες, φασιστικές συμπεριφορές της ελάχιστης μειοψηφίας που θυμίζουν τις αλήστου μνήμης εποχές προ δικτατορίας με τις ομάδες των παρακρατικών, δεν μας πτοούν και δεν μας φοβίζουν».