kastanidis_02Μια ταινία πήγε να δει ο Χάρης Καστανίδης και του βγήκε ξινή σα… γιαούρτι! Κι εξηγούμαστε (αν και η είδηση είναι, πλέον, γνωστή): Ο υπουργός Εσωτερικών βρέθηκε στον κινηματογράφο “Ολύμπιον”, στην Αριστοτέλους, όπου προβάλλονταν η ταινία του Γούντι Άλλεν. Κι εκεί δέχτηκε επίθεση από φοιτητές και άλλους νεαρούς.

 

Οι φοιτητές βρίσκονταν σε συναυλία, στην περιοχή του αγάλματος του Ελ. Βενιζέλου, όταν μέσω twitter και sms πληροφορήθηκαν πως ο υπουργός βρισκόταν στον κινηματογράφο. Αμέσως, μια ομάδα από αυτούς, πήρε ένα πανό κι έσπευσε στον κινηματογράφο.

Μπήκαν μέσα την ώρα του διαλλείματος. Άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της Τρόικας. Αρχικά ο υπουργός καθόταν υπομονετικά στην πολυθρόνα του και περίμενε να αποχωρήσουν. Τα συνθήματα, όμως, γίνονταν πιο έντονα κι άρχισαν και οι βρισιές… Σε κάποια στιγμή, ένας του πέταξε ένα γιαούρτι!

Ο κ. Καστανίδης, μετά από λίγο, σηκώθηκε να απαντήσει. Τότε κάποιοι κινήθηκαν εναντίον του. Ένας τον έσπρωξε, αλλά οι υπόλοιποι μπήκαν στη μέση και τον σταμάτησαν. Τα συνθήματα συνεχίστηκαν και οι διαχειριστές του κινηματογράφου (που ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου) έσβησαν τα φώτα για να αρχίσει –ξανά- η προβολή της ταινίας.

Τα συνθήματα, όμως, συνεχίζονταν! Οι θεατές άρχισαν κι αυτοί να φωνάζουν να… φύγει ο Καστανίδης από την αίθουσα. Ο υπουργός αντιστέκονταν και, τελικά, η… βραδιά έληξε με τον ερχομό των ΜΑΤ και την πορεία που έκαναν οι νεαροί κατά μήκος του πεζόδρομου της Αριστοτέλους.

Δείτε το μεγάλο σε διάρκεια, αλλά εμπεριστατωμένο βίντεο: