midnight_in_paris_woody_allen_2011Ακολουθεί τα βήματα του Τζιν Κέλι ο Γούντι Άλεν. Έχοντας πάθει, από παλιά, ένα είδος “συνδρόμου του Σταντάλ” (όχι με τη Φλωρεντία, αλλά) με το Παρίσι, επιστρέφει, με τη νέα του ταινία “Μεσάνυχτα στο Παρίσι”, συμπράττει με τον ιδιαίτερα ταλαντούχο Όουεν Ουίλσον και βοηθάει κι αυτός να χτισθεί ο μύθος της πόλης του φωτός.

 

Κυνηγά –για άλλη μία φορά, αδιόρθωτος πάντα- τις γυναίκες. Η Μαριόν Κοτιγιάρ και η Ρέιτσελ Μακ Άνταμς είναι οι δύο μούσες με τις οποίες η κάμερα του Άλλεν κάνει, ξεδιάντροπα, έρωτα. Ως και την Κάρλα Μπρούνι έπεισε, να κάνει ένα “πέρασμα”. Και, για να διατηρήσει την ισορροπία του, όπως παλιά καλούσε την Δέσπω Διαμαντίδου, τώρα σκηνοθετεί την επιβλητική Κάθι Μπέιτς.

Κυρίως, όμως, σκηνοθετεί το Παρίσι. Μυθοποιεί την πόλη που είναι μύθος. (Δι)εισδύει μέσα της αναζητώντας την ηδονή και μας προσφέρει το σύνολο ως μία υπέροχη κομεντί αναζήτησης. Αν ή ταινία ήταν ασπρόμαυρη θα μπορούσε να συγκριθεί με τον “Μανχάταν”.

Όσο για τον έρωτά του με τις πόλεις, ο Άλλεν έχει πει: «Φυσικά και είμαι προκατειλημμένος υπέρ της Νέας Υόρκης επειδή γεννήθηκα και μεγάλωσα εκεί, αλλά αν δεν ζούσα στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι θα ήταν η πόλη που θα ήθελα να ζήσω. Ακριβώς όπως παρουσιάζω τη Νέα Υόρκη με τον δικό μου τρόπο, όπως και άλλοι σκηνοθέτες με το δικό τους στυλ, το ίδιο συμβαίνει και με το Παρίσι. Θα μπορούσε να έρθει κάποιος σκηνοθέτης και να το παρουσιάσει με εντελώς διαφορετική ματιά. Αλλά εγώ θέλω να προβάλλω τα δικά μου αισθήματα για την πόλη».

Χαρείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Παίζουν οι :Όουεν Γουίλσον, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς, Μαριόν Κοτιγιάρ, Κάθι Μπέιτς, Κάρλα Μπρούνι, Μάικλ Σιν, Έντριεν Μπρόντι. Η ταινία προβάλλεται από τη Village Films.