mosialos_01Ένα i-pad κι ένα ακριβό smartphone που προορίζονται για το υπουργείο παρά τω πρωθυπουργώ, θα πληρωθούν από το δημόσιο ταμείο, σύμφωνα με αίτημα που έχει κατατεθεί! Αυτό αποκαλύπτει –μεταξύ άλλων- σήμερα, το site www.newsbomb.gr!

 

Το Site αποκαλύπτει ότι από τη γραμματεία του Μαξίμου δίνονται πολλά χρήματα για είδη σούπερ μάρκετ, μολύβια και συνδετήρες, κάθε μήνα (περίπου 500 ευρώ το μήνα για μολύβια και συνδετήρες και 3.500 ευρώ για είδη παντοπωλείου), ενώ ψέγει τον υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Ηλ. Μόσιαλο, για τα 294.600 ευρώ που δίνονται ετησίως για εφημερίδες (κάτι που, για να πούμε και της… γραμματείας Ενημέρωσης το δίκιο, πάντως, είναι μάλλον λογικό, αφού μια από τοις δουλειές της είναι η ανάλυση των δημοσιευμάτων.

mosialos_ipad_01Αυτό, όμως, που είναι –πράγματι- εξωφρενικό, είναι το ότι, σύμφωνα με έγγραφο με ημερομηνία 22.9.2011, η διεύθυνση Οικονομικών της συγκεκριμένης Γραμματείας της οποίας προΐσταται ο κ. Μόσιαλος έστειλε αποδείξεις πληρωμής ενός iRad2 Wi-Fi+3GB Black αξίας 724,22 ευρώ, προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να εγκριθεί χρηματικό ένταλμα αντίστοιχου ποσού!

Το ερώτημα όμως που δημιουργείται είναι : «για ποιόν προορίζεται το iPad2»; Κρίνεται απαραίτητο για την υπηρεσία; Δε γίνεται η δουλειά της υπηρεσίας διαφορετικά; Μήπως το θέλει ο ίδιος ο κ. Μόσιαλος; Κι αν το θέλει για προσωπική του (υπουργική) χρήση, για ποιον λόγο δεν το αγοράζει με τα χρήματα του μισθού του;

(Τελικά τα ερωτήματα είναι πάνω από ένα)

Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι την ίδια ημέρα, από την ίδια υπηρεσία και προς το Λογιστήριο του Κράτους στάλθηκε ακόμα ένα έγγραφο για χρηματικό ένταλμα. Συγκεκριμένα, η υπηρεσία του κ. Μόσιαλου ζητά να της δοθούν 589,37 ευρώ για αγορά ενός Samsung Galaxy Tab 10.1 (είναι smartphone κι από τα πιο καλά). Το ερώτημα και σε αυτή την περίπτωση παραμένει το ίδιο, δηλαδή «ποιος είναι αυτός που επιβαρύνει τις τσέπες των ελλήνων για την αγορά της συσκευής;».