Δήλωνε ανεπάγγελτος, αλλά ήταν επαγγελματίας απατεώνας. Ο 39χρονος από τη Περαία συνελήφθει από τους αστυνομικούς με τις κατηγορίες της «Απάτης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση κακουργηματικής μορφής» και της «Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες», αφού «πουλούσε» στους ανυποψίαστους πελάτες, από ποσότητες σιδήρου μέχρι και αυτοκίνητα!



Μέσα σε δύο μήνες ο 39χρονος εξαπάτησε τέσσερα άτομα και κατάφερε αν τους πάρει περίπου 33.000 ευρώ. Συγκεκριμένα στη μία περίπτωση προφασίστηκε ότι διαθέτει ποσότητα σιδήρου την οποία ενδιαφέρεται να πουλήσει, αποκόμισε από δύο θύματά του, το χρηματικό ποσό των 28.000 ευρώ.

Στην άλλη περίπτωση επρόκειτο να αγοράσει Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, αλλά δεν κατέβαλε ως όφειλε στον 42χρονο συναλλασσόμενο, ποσό ύψους 4.000 ευρώ.

Μάλιστα προσπαθούσε να «βοηθήσει» και ανέργους με το αζημίωτο βέβαια. Έτσι υποσχέθηκε σε 36χρονο να μεσολαβήσει για να του βρει δουλειά σε νυχτερινό κέντρο και του πήρε 1.000 ευρώ.

Κατασχέθηκε πολυτελές αυτοκίνητο του συλληφθέντα, ως προϊόν από νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Σε βάρος του 39χρονου εκκρεμούν δύο αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης, για παράβαση του Νόμου «περί Επιταγών».

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.