Μερικά μόλις μέτρα μακριά από το 2ο λύκειο Θέρμης σε οικόπεδο εντοπίστηκε παλιό πολεμικό υλικό! Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ο Στρατός. Πυροτεχνουργοί έφθασαν στο σημείο και περισυνέλεξαν τα πυρομαχικά για καταστροφή.


Ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος ζήτησε από την αρμόδια υπηρεσία του στρατού να ελέγξει διεξοδικά ολόκληρη την περιοχή πέριξ του σχολείου, για να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο ύπαρξης και άλλων υπολειμμάτων παλαιού αλλά ενδεχομένως επικίνδυνου πολεμικού υλικού. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι ο χώρος είναι απολύτως καθαρός.
Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου άρχισε η επιχείρηση περισυλλογής και απομάκρυνσης του πολεμικού υλικού από το ιδιωτικό οικόπεδο στο οποίο μεταφέρθηκαν τα χώματα από το οικόπεδο όπου φιλοξενείται το σχολείο. Πρόκειται για μπάζα τα οποία προήλθαν από την εκσκαφή για διάνοιξη βόθρου και εν συνεχεία μεταφέρθηκαν στον ιδιόκτητο χώρο ο οποίος βρίσκεται πάνω στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Περαίας, ακριβώς δίπλα σε οικόπεδο όπου ανεγείρεται σχολικό κτίριο.
Η μεταφορά έγινε πριν από περίπου δύο μήνες. Εν συνεχεία, όταν ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου προχώρησε σε εργασίες διαμόρφωσης του αύλειου χώρου, διαπίστωσε έκπληκτος ότι ανάμεσα στα μπάζα υπήρχαν δεκάδες κομμάτια από παλιό πολεμικό υλικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για παλιές οβίδες και νάρκες, ο αριθμός των οποίων υπερβαίνει τα 100 τεμάχια!