dikastiko_megaro_thessalonikis_201105_06_01Για πενθήμερη πανελλαδική αποχή από την ερχόμενη Πέμπτη 13 Οκτωβρίου ετοιμάζονται οι δικηγόροι. Ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να μη μεταφέρει δικαστική ύλη στους συμβολαιογράφους.

 

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει την πρόθεσή της να αναλάβουν οι συμβολαιογράφοι πράξεις όπως είναι τα συναινετικά διαζύγια, η έκδοση διαταγών πληρωμής, κ.λπ.

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρα με ψήφους 34 έναντι 22 και ένα παρόν, αποφάσισε:» Να ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης το αργότερο έως την 12η Οκτωβρίου. Στη συνάντηση αυτή να υπάρξει γραπτή δήλωση του υπουργού ότι δεν θα γίνει μεταφορά της δικαστηριακής ύλης (συναινετικών διαζυγίων, διαταγών πληρωμής, προσημειώσεων υποθήκης).

Σε περίπτωση που δεν γίνει η ανωτέρω συνάντηση ή δεν υπάρξει η γραπτή δήλωση, οι δικηγόροι της Ελλάδος θα απέχουν από τα καθήκοντα τους από την 13η.10.2011 έως και την 19η.10.2011» .

Αν γίνει η κινητοποίηση, οι Δικηγορικοί Σύλλογοι όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστοί και κατά την πρώτη ημέρα της κινητοποίησης και οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επίσης, η Ολομέλεια σε ανακοίνωσή της, διαπιστώνει ότι «και ο νόμος για την δήθεν απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος, ο οποίος ψηφίστηκε παρά την αντίθεση των δικηγόρων, δεν εφαρμόζεται από το ίδιο το κράτος, αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί τα Π.Δ. που προβλέπονται από αυτόν».