Η ιστορία άρχισε από μία ανακοίνωση της “Θύρας 4”, πέρασε σε σύνθημα στην εξέδρα στο παιχνίδι της Europa League με τους Ιρλανδούς κι επεκτάθηκε σε όλες τις εξέδρες της Super League –ή, σχεδόν όλες, γιατί υπάρχουν και…

κάποιοι που επιμένουν να μην μπερδεύουν τα οπαδικά με τα εθνικά. Ο λόγος για τα αντιμνημονιακά συνθήματα και πανό των γηπέδων.

Κι αν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν είχαν πρόβλημα επειδή ο αλλοδαπός διαιτητής δεν ήξερε τι… φώναζαν, δεν συνέβη το ίδιο με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, ή του Άρη, για παράδειγμα: Με το που βγήκε πανό με “πολιτικό περιεχόμενο”, οι διαιτητές διέκοψαν τον αγώνα. Την ίδια στιγμή που, στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, για παράδειγμα, υπήρχαν δεκάδες πανό με συνθήματα (όχι και τόσο κομψά) κατά του αντιπάλου. Το πρόβλημα, όμως, ήταν… το πολιτικό περιεχόμενο.

Έτσι, σήμερα ήρθε η δήλωση Νικητιάδη: «Δεν ωφελεί το ποδόσφαιρο να εξελιχθεί η κερκίδα σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης», δήλωσε ο ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γ. Νικητιάδης, κληθείς να σχολιάσει την ανάρτηση πανό σε ποδοσφαιρικά γήπεδα με απαξιωτικά συνθήματα για τους πολιτικούς και την πολιτική της κυβέρνησης. Δήλωση… απίστευτη. Τουλάχιστον. Με άλλα λόγια θέλουμε φιλάθλους που να μη σκέπτονται, να τους νοιάζει μόνον η μπάλα κι η ομάδα τους. Κι αν γίνεται και κάτι στη χώρα, δεν πειράζει… “Στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει”! Ή, αν προτιμάτε, “όλο το έθνος (να) προσκυνά σώβρακα και φανέλες”…

Ερωτηθείς αν υπήρξε παρέμβαση από πλευράς κυβέρνησης για να κατέβουν τα πανό, ο κ. Νικητιάδης είπε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει τέτοια παρέμβαση και σημείωσε ότι η απόσυρση των πανό πολιτικού περιεχομένου από τα γήπεδα προβλέπεται τόσο στον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ όσο και στους κανονισμούς της UEFA. Όπως επεσήμανε, εάν οι αρμόδιες αρχές του ποδοσφαίρου δεν εφαρμόσουν τους κανόνες, θα λογοδοτήσουν στην UEFA.