Σήμερα Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στις 9 το βράδυ, ο βιολοντσελίστας Γιάννης Τσιτσελίκης και η πιανίστα Μαρία Αστεριάδου, θα δώσουν συναυλία στο αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, με έργα Chopin, Beethoven και César Franck, στα πλαίσια των 46ων «Δημητρίων».


Οι δύο μουσικοί γεννήθηκαν στην Θεσσαλονίκη και αποφοίτησαν με άριστα από το Κρατικό Ωδείο της πόλης. Η μετέπειτα πορεία τους, συνοδεύεται από πλήθος διακρίσεων και αξιοσημείωτων δραστηριοτήτων. 

Η Μαρία Αστεριάδου έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ακαδημία του Freiburg και συνέχισε με υποτροφία στην Juilliard School της Νέας Υόρκης. Το 1998 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ στο Manhattan School of Music και έκτοτε μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα στα αμφιθέατρα και τις αίθουσες συναυλιών. 

Ο Γιάννης Τσιτσελίκης συμπλήρωσε τις σπουδές του με υποτροφίες στο Royal College of Music του Λονδίνου, στο Εastman School of Music και το Indiana University των Ηνωμένων Πολιτειών. Τον Οκτώβριο του 2004 ήρθε πρώτος σε ακρόαση που προκήρυξε η ορχήστρα Maggio Musicale της Φλωρεντίας και συμμετείχε ως κορυφαίος βιολοντσελίστας κατά την περιοδεία της στην Βουδαπέστη, την Σιγκαπούρη και την Ινδία, υπό τη διεύθυνση του Zubin Mehta. Από το Νοέμβριο του 2000 κατέχει τη θέση κορυφαίου βιολοντσελίστα στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. 

Το πρόγραμμα της συναυλίας έχει ως εξής: F. Chopin - Introduction and Polonaise brillante σε Ντο Μείζονα, έργο 3, L. v. Beethoven - Σονάτα σε Λα Μείζονα, έργο 69 και C. Franck - Σονάτα σε Λα Μείζονα. 

Οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται στα 10 και 5 ευρώ.