Δυο επιτροπές αναλαμβάνουν να αναμορφώσουν την ΕΡΤ. Αυτό έλειπε από την κρατική τηλεόραση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο…

 

Η μία θα ΄ναι επιτροπή προσωπικοτήτων. Η άλλη θα δρα υποστηριχτικά και θα ΄ναι επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Τώρα, γιατί χρειάζονται δύο επιτροπές, αυτό μόνον το μυαλό του κυβερνητικού εκπροσώπου το γνωρίζει…

Αν διαβάσουμε τα ονόματα των δύο επιτροπών, ίσως καταλάβουμε κι εμείς:

Στην ανεξάρτητη ειδική επιτροπή προσωπικοτήτων θα συμμετάσχουν οι Νίκος Αλιβιζάτος, πρόεδρος της Επιτροπής, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Ιωάννου, καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σταυρούλα Κτιστάκη, αν. καθηγήτρια Πανεπιστημίου Θράκης, Αλέξανδρος Οικονόμου, διδάκτωρ Νομικής, ειδικός επιστήμων στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης Μαρίνα Ρήγου, διδάσκουσα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Γιάννης Τασόπουλος, αν. καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών, και Αθανάσιος Τσεβάς, λέκτορας Δημοσίου Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αυτή θα είναι –λέει- η επιτροπή που θα καταθέσει προτάσεις για τη δημιουργία ενός σύγχρονου μοντέλου διακυβέρνησης και δε θα ασχοληθεί με διαχειριστικά και οργανωτικά θέματα.

Τη συμβουλευτική ομάδα διεθνών εμπειρογνωμόνων θα απαρτίζουν οι Jimmy Ahlstrand, διευθυντής στρατηγικής της δημόσιας σουηδικής τηλεόρασης SVT, δρ Emil Kettering, αντιπρόεδρος του δημόσιου γερμανικού καναλιού ZDF, Yves Rolland, γενικός γραμματέας του Δ.Σ. της δημόσιας γαλλικής τηλεόρασης FT, και Wilf White, επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού Οργανισμού BBC.

Καταλάβατε, τώρα, για ποιον λόγο είναι απαραίτητες οι δύο επιτροπές;