koukles_foresies_01Έκθεση Παραδοσιακής Ενδυμασίας σε Κούκλες ΙΙ της Ιωάννας Βασιλειάδη, φιλοξενείται, από σήμερα στην αίθουσα Τέχνης «Άθως» στην Καλλιθέα Χαλκιδικής και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «G-Hotels Culture Events».

Σε σημείωμα για την έκθεση αναφέρονται τα εξής: «Η εξέλιξη της ενδυμασίας είναι αλληλένδετη με την κοινωνική ζωή, αφού επικεντρώνεται στη στάση των ανθρώπων απέναντι στον ρόλο που καλούνται να αναλάβουν στο περιβάλλον τους. Διαφορετικά πολιτιστικά στοιχεία ενώνονται και δημιουργούν ένα πολύχρωμο υφάδι από επιρροές, οι οποίες συγχωνεύονται στην τοπική κουλτούρα.

Οι παραδοσιακές φορεσιές, αποτελούν σημαντική πηγή πληροφοριών για την ταυτότητα των λαών, καθώς μπορούν να ερμηνευτούν από ιστορική, οικονομική, ψυχολογική, κοινωνιολογική και γεωγραφική άποψη. Επίσης, μας βοηθούν να κατανοήσουμε τις συνθήκες που επικρατούσαν σε κάθε εποχή, γιατί αποτελούν ένα «σημείο πολιτισμού» σε κάθε χρόνο και τόπο (…). Η απώλεια της παραδοσιακής ενδυμασίας σήμερα, σε ένα μεταμοντέρνο περιβάλλον όπου όλα συμβαίνουν και εδώ και παντού, είναι ανυπολόγιστη, αν σκεφτούμε με έννοιες ανθρώπινης ευαισθησίας και επινοητικότητας».

Διάρκεια έως 14/10. Ώρες λειτουργίας 18.00-24.00. Είσοδος ελεύθερη.