Με ένα απλό χαρτί στο οποίο είναι τυπωμένη η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου κυκλοφορούν επί μήνες στη Θεσσαλονίκη οχήματα, καινούργια και παλιά, που μεταβιβάστηκαν πρόσφατα. Αιτία η έλλειψη του γνωστού πράσινου τρίπτυχου εντύπου της «άδειας κυκλοφορίας» από τις διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών όλης της χώρας.





Τα έντυπα έχουν εξαντληθεί από το Μάιο, λόγο της εμπλοκής δημιουργήθηκε εξαιτίας της μη διενέργειας σχετικού διαγωνισμού πέρυσι για την προμήθεια και την εκτύπωση του προβλεπόμενου εντύπου. Η έγκριση από τη Γενική Διεύθυνση Κρατικών Προμηθειών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης δόθηκε φέτος τον Μάρτη (δρομολογήθηκε με την προκήρυξη, με αριθμό 3/2011, για την επιλογή αναδόχου) και η διαδικασία βρίσκεται τώρα στη φάση κατακύρωσης του διαγωνισμού σε μια εταιρεία.
Στο νομό Θεσσαλονίκης, όσοι αιτούνται νέα άδεια κυκλοφορίας ή αντικατάσταση της παλιάς, θα χρειαστεί να περιμένουν το νέο χρόνο, προκειμένου να αποκτήσουν το κανονικό πράσινο έντυπο της άδειας κυκλοφορίας. Η έλλειψη είναι μεγαλύτερη στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου οι αιτήσεις είναι περισσότερες.
Η έλλειψη των κανονικών προβλεπόμενων ευρωπαϊκών τριπλότυπων πράσινων εντύπων μπορεί να καταστεί προβληματική για όσους κινούνται οδικώς στο εξωτερικό
Η φόρμα της κανονικής πράσινης άδειας είναι κοινή για τις χώρες μέλη της ΕΕ και αναγνωρίζεται από όλες τις ξένες τελωνειακές και αστυνομικές αρχές, ακόμη και τρίτων χωρών. Η έλλειψη της "πράσινης" άδειας κυκλοφορίας από κατόχους Ι.Χ. που κατευθύνονται προς τρίτες χώρες, εκτός ΕΕ, μπορεί να γίνει αιτία να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις και προβλήματα γραφειοκρατίας, όταν πέραν της Πράσινης Κάρτας που προμηθεύονται για τη μετακίνηση στο εξωτερικό, τους ζητείται και η κανονική άδεια κυκλοφορίας. Ειδικά, σε χώρες εκτός ΕΕ, ενδέχεται να μην επιτραπεί και η είσοδος του οχήματος, παρά την κατοχή της Πράσινης Κάρτας.
Στα σύνορα, οι ξένες αρχές είναι συνήθως ενημερωμένες και δεν έχουν αναφερθεί ως τώρα προβλήματα, αλλά ο οδηγός μπορεί να υποστεί ταλαιπωρία εντός της ξένης χώρας σ' έναν τυχαίο έλεγχο της τροχαίας, από τη στιγμή που δεν κατέχει την άδεια στη μορφή του προβλεπόμενου ευρωπαϊκού εγγράφου.
Στα φορτηγά διεθνών μεταφορών, με την εγκύκλιο που έχει αποσταλεί, δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα, αφού οι κάτοχοι τους προμηθεύονται κανονικά το πράσινο έγγραφο από το απόθεμα που υπάρχει γι' αυτό τον σκοπό.