deh-2-thumb-mediumΘα φουσκώσουν κι άλλο οι λογαριασμοί της ΔΕΗ –κι όχι από το τέλος ακινήτων. Η Επιχείρηση ανακοίνωσε αυξήσεις στους λογαριασμούς, από 1 Ιανουαρίου 2012, οι οποίες, πάντως, θα είναι χαμηλότερες από… 19%-μας υποχρέωσαν!

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, από τα κοστολογικά στοιχεία που υπέβαλε στη ΡΑΕ προκύπτει αύξηση του κόστους από το 2010 στο 2011 της τάξης του 16% και από το 2011 στο 2012 της τάξης του 3%.

«Οι πιο πάνω αυξήσεις αφορούν μόνο το ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων (δηλ. το κόστος ενέργειας) και ως εκ τούτου, η συνολική επιβάρυνση του τελικού λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας - που συμπεριλαμβάνει και τις μονοπωλιακές αλλά και άλλες χρεώσεις - θα είναι σαφώς μικρότερη», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Επιχείρηση.

Η ΔΕΗ αναφέρει τέλος ότι παρά τη δραστική μείωση στις δαπάνες μισθοδοσίας (άνω του 15%), και στο σύνολο των λειτουργικών δαπανών της ΔΕΗ (17% περίπου), το κόστος αυξήθηκε από εξωγενείς παράγοντες όπως η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, η αύξηση των τιμών στη Χονδρεμπορική Αγορά, η μειωμένη υδροηλεκτρική παραγωγή, η αύξηση της τιμής των υγρών καυσίμων και του φυσικού αερίου.