Skoupidia_ThessalonikhΚαθώς ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης τελεί υπό κατάληψη από εργαζόμενους της ΠΟΕ - ΟΤΑ για δεύτερη ημέρα σήμερα, με αποτέλεσμα να παρατηρείται πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων, ο δήμος Θεσσαλονίκης αναζητά λύσεις για να μην πάρει, για άλλη μία φορά, τη μορφή ατέλειωτης χωματερής η πόλη.

 

Χθες, έκανε έκκληση στους πολίτες να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους δρόμους ως αύριο που (υποτίθεται ότι) θα λήξει η κινητοποίηση. Σήμερα τοποθετεί μεγάλες κόκκινες πλαστικές σακούλες δίπλα στους κάδους απορριμμάτων  για να τοποθετούν εκεί οι υπάλληλοι του δήμου (που δεν απεργούν) όσα απορρίμματα βρίσκουν πεταμένα δεξιά κι αριστερά.

Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα έξω από τα σούπερ μάρκετ, για τα οποία δεν υπήρξε ποτέ μέριμνα από τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος σχετικά με τα απορρίμματά τους. Απαξάπαντες οι δήμοι του πολεοδομικού κάνουν έκκληση –ειδικά στους διαχειριστές των σούπερ μάρκετ- να μη βγάλουν στο πεζοδρόμιο τα απορρίμματά τους…

Εκτιμάται πως περισσότεροι από 300 τόνοι απορριμμάτων έχουν συσσωρευτεί έως τώρα στους δρόμους του κεντρικού δήμου.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο ενιαίο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, ενώ την Τετάρτη θα πάρουν μέρος στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.