Η τραγική απόφαση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου έχει ως εξής : ...
«Προκειμένου να μην χαθούν περισσότερες διδακτικές ώρες για τις πρόβες που απαιτούνται για την μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, οι μαθητές των σχολείων που ήταν σε κατάληψη πάνω από 4 ημέρες δεν θα συμμετάσχουν στις μαθητικές παρελάσεις.»

Το πρωτοφανές υπ’ αριθ. πρωτ. 119333/Γ4/17-10-2011 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας έρχεται για μια ακόμη φορά να προκαλέσει τα εθνικά μας αισθήματα. Ούτε η πρώτη και σίγουρα ούτε η τελευταία φορά είναι που χάνονται διδακτικές ώρες γιατί τα παιδιά μας στην μνήμη των προγόνων που τιμούμε στις παρελάσεις ζητούν να έχουν ελευθερία παδεία και φυσικά ψωμί. Η απαγόρευση της συμμετοχής τους στην παρέλαση ακυρώνει όλα αυτά τα αισθήματα που τρέφουν για τους ήρωες του '40 και σίγουρα οι διδακτικές ώρες που θα εξοικονομηθούν μάλλον αρνητικές θα είναι για την παιδεία των παιδιών μας.
Περιμένουμε απο την κ.Διαμαντοπούλου να αντιληφθεί το μέγεθος του λάθους της και να ανακαλέσει την τραγική απόφαση της διαφορετικά το μόνο μήνυμα που μας δίνει είναι πως το ΟΧΙ του '40 δεν μπορεί να εορταστεί φέτος που οι Γερμανοί ρυθμίζουν τις ζωές των Ελλήνων...