espase_theatro_dimitria_01Αύριο, Δευτέρα 3 και μεθαύριο, Τρίτη 4 Οκτωβρίου, στις 9 το βράδυ, η θεατρική ομάδα «LiQUiD», θα παρουσιάσει στο θέατρο «Άνετον» το έργο του Στέλιου Χατζηαδαμίδη, «Έσπασε», στα πλαίσια των 46ων «Δημητρίων».

 

Ο συγγραφέας, που σήμερα διανύει μόλις την τρίτη δεκαετία της ζωής του, απέσπασε το 2010, με το συγκεκριμένο έργο, το β΄ βραβείο συγγραφής από το Εθνικό Θέατρο.

Η γενιά του, πρωταγωνίστρια της παράστασης, που βρίσκεται αντιμέτωπη με υπαρξιακές ανησυχίες αλλά και καθημερινές δυσλειτουργίες, εκπροσωπείται στο «Έσπασε» από τρεις νέους ηθοποιούς, τον Δημήτρη Γκουτζαμάνη, την Μαρίνα Μανδαλά, την Τατιάνα - Άννα Πίττα και τον ίδιο τον συγγραφέα.

Ο Στέλιος Χατζηαδαμίδης γράφει για το θέατρο από το 2006. Σημαντικοί σταθμοί στην πορεία του είναι ήδη τα έργα «Γυρίζει Τρελά» και «Ο Κανένας», εμπνευσμένο από τον βίαιο θάνατο ενός άστεγου μέσα σε ένα  απορριμματοφόρο, στην Αθήνα.

Την σκηνοθεσία και την μουσική επιμέλεια στο έργο «Έσπασε» ανέλαβε ο Χρήστος Θεοδωρίδης, ενώ τα σκηνικά, τα κοστούμια και τις ειδικές κατασκευές, η Κατερίνα Παπαγεωργίου.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις των 46ων «Δημητρίων» μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://dimitria.thessaloniki.gr