poreia_ekth_adedi_20111019_01Τέσσερις πορείες βρίσκονται, αυτήν την ώρα, σε εξέλιξη, στη Θεσσαλονίκη. Μία του ΠΑΜΕ, μία των ΕΚΘ – ΑΔΕΔΥ μία μικρή σε όγκο, νεαρών του αντιεξουσιαστικού χώρου και μία υπαλλήλων του ΥΕΘΑ.

Η πορεία του ΠΑΜΕ βρίσκεται, αυτήν την ώρα, στο κτίριο όπου στεγάζεται η γενική γραμματεία Μακεδονίας Θράκης (Διοικητήριο, το παλιό Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης) και σ’ αυτήν παίρνουν μέρος πάνω από 15.000 άνθρωποι. Οι διαδηλωτές επιχειρούν να κυκλώσουν το κτίριο. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν αποτραβηχτεί στα στενά, για να μην προκαλούν.

Στο ίδιο σημείο αναμένεται να συγκλίνει και η πορεία των ΕΚΘ – ΑΔΕΔΥ. Μεγαλύτερος είναι ο όγκος αυτής της πορείας με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων. Υπολογίζεται ότι οι διαδηλωτές ξεπερνούν τις 35.000!

Στο ύψος της Καμάρας βρίσκεται μια πορεία περίπου 60 ατόμων, νεαρών σε ηλικία, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι αντιεξουσιαστές. Κινούνται επί της Εγνατίας οδού.

Οι πορείες έχουν και πάθος, καθώς ακούγονται συνθήματα όπως “Εδώ Είναι Ελλάδα, Δεν Είναι Αργεντινή, Δεν Έχουμε Ελικόπτερα, Έχουμε Γουδί” και “Η Εφεδρεία Να Πάει Χωματερή, Κανένας Εργαζόμενος Να Μην Απολυθεί”.

Τη… δική τους πορεία πραγματοποιούν υπάλληλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Είναι 20 άτομα (εργάζονται στο Γ Σώμα Στρατού και την 113 Πτέρυγα Μάχης) και κινήθηκαν μέσω της οδού Εθνικής Αμύνης ως τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης. Εκεί άπλωσαν πανό και, μπροστά στην είσοδο, φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.


Η φωτογραφία είναι από το seleo.gr